"ABD ile gizlice görüşüyoruz"

Amerika’nın PKK ile, TSK'nın Kandil’e yönelik operasyonlarından sonra gizli görüşmeler yaptığı ortaya çıktı. İngiliz Daily Telegraph gazetesine konuşan PKK liderlerinden Cemil Bayık konuya ilişkin açıklamalar yaptı. Bayık, "mesajlar gidip geliyor, toplantılar yapılıyor, bu ilişkilerin gelişmesi olası" dedi. Bayık, Amerika’yı PKK Açılımı’nın devam etmesi için arabulucu olmaya çağırdı.

Abone ol

Türk ordusu Irak’ın Kuzeyindeki PKK yuvalarını bombalarken Amerika'nın da PKK ile gizli görüşmeler yaptığı ortaya çıktı. Kandil-Wahington gizli temaslarını KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık İngiltere’de yayımlanan Daily Telegraph gazetesine açıkladı.

Bayık, ABD ile olan gizli görüşmelere ilişkin, “Mesajlar gidip geliyor, toplantılar yapılıyor, mektuplaşmalar var ve bu ilişkinin gelişmesi de olası" dedi.

PKK’lı Bayık Amerika’yı İmralı Açılımı’nın devam etmesi için arabulucu olmaya çağırdı. Bayık, "ABD'nin Türkiye ile aramızda arabuluculuk yapması gerektiği çağrımı yineliyorum. Bize bir garanti verirlerse üzerimize düşen rolü yerine getiririz. Ancak bir garanti verilmezse tek taraflı adım atamayız" ifadelerini kullandı.

İngiliz Daily Telegraph Gazetesi ise röportaj hakkında “Kürtler uluslararası kamuoyu tarafından kabul gören IŞİD'le mücadelenin bir sonucu olarak 'ulus' olarak tanınmak istiyor” yorumunu yaptı.

ulusalkanal.com.tr

F-Tipi örgüte operasyon: 10 polis gözaltında Gündem MHP'den Ak Saray'a çok sert sözler Gündem Diyarbakır'da uzun namlulu silahlarla saldırı! Gündem Koalisyon için son viraj Gündem