Türkiye güne depremlerle uyandı: Elazığ'da 5,6, Muğla'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Elazığ Kavaktepe'de sabah 09.37 sıralarında 5,6 büyüklüğünde bir depremle sallandı. Diyarbakır ve Malatya'dan da hissedilen deprem paniğe neden oldu. Tedbir amaçlı Diyarbakır AFAD Arama Kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi.

Abone ol

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgilere göre Elazığ Kavaktepe'de saat 09.37 sıralarında 5,6 büyüklüğünde deprem yaşandı. Vatandaşların yaşadığı panik güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Deprem Diyarbakır ve Malatya'dan da hissedildi. Bölgeye tedbir amaçlı Diyarbakır'dan AFAD ekibi sevk edildi.

İzzetpaşa Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde bir binada yaşayan bir kişi, panikle ikinci kattaki evinin penceresinden atladı. Yere düştükten sonra kalkıp binadan uzaklaşmaya çalıştı. Bileğini tutarak olduğu yere devrilen şahsın yardımına temizlik işçisi yetişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremde olumsuz bir durumun yaşanmadığını açıkladı.

Merkez mahallelerde ve 20 köyde tarama yapıldı olumsuz bir duruma rastlanılmadı.

AFAD, enerji hatlarında, haberleşme, ulaştırma ve altyapı sistemlerinde de herhangi bir hasar ve kesintinin olmadığını duyurdu.

Öte yandan Kandilli Rasathanesi, saat 10.13'te Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Derinlik 5,4 km olarak açıklandı.

Teröre finansı önleyecek teklif kabul edildi: CHP, İyi Parti ve HDP ret oyu kullandı Gündem Bakan Hulusi Akar'dan Hafter'e net uyarı: ''Herhangi bir saldırı girişiminde meşru hedef görülecekler'' Gündem İsrail'de Netanyahu'ya tepkiler büyüyor Gündem Doğu Anadolu'da dondurucu soğuk ve kar yağışı Gündem