Fitch'ten çok önemli Türkiye açıklaması

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye için 2014 ve 2015 yılları için büyüme tahminlerini düşürdü. Fitch, Türkiye’nin kredi notunu değiştirmedi, ancak siyasi hareketliliğe dikkat çekerek "riskler oluştuğunu" belirtti.

Abone ol

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin siyasi hareketliliğiyle ilgili önemli bir değerlendirme yaptı. Türkiye'deki siyasi risklere dikkat çeken Fitch, 2014 ve 2015 yılları için büyüme tahminlerini düşürdü.

Kuruluş, Türkiye’nin kredi notunda ve görünümünde değişiklik yapmadı. Makroekonomik politikanın gelişme gösterdiği ancak buna rağmen ekonominin yüksek oranda oynaklık gösterdiği kaydedildi.

Aralık ve Ocak aylarında küresel risk eğiliminde değişimler yaşandığına dikkat çekilen değerlendirmede "iç ve siyasi gelişmelerin baskı yarattığına" vurgu yapıldı.

Yapılan değerlendirmede, "siyasi riskin önemli bir belirsizlik faktörü olduğu" ifade edildi.

Raporda, Haziran eylemlerinden bu yana AKP yönetiminden endişelerin arttığı belirtildi. Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı ihtimalinin de yükseldiği vurgulandı.

Raporda siyasi belirsizliğin ekonomik görünümü de gölgelediği ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

Köprüde eylem! Ekonomi Yatağan işçileri de boş durmuyor Ekonomi "Kurban olurum iş verin" Ekonomi İşgaldeki fabrika kapanıyor Ekonomi