Türk çiftçisi üretimini kesintisiz sürdürüyor
Türk çiftçisi üretimini hız kesmeden sürdürüyor. Sebze ve meyve yetiştiriciliği, Kovid-19 salgınına karşı alınan yoğun tedbirlerle devam ediyor. Bir taraftan ürünler hasat ediliyor. Bir taraftan da hem iç hem de dış pazarlara ulaştırılıyor. Gıda güvenliği ve arzı için üreticiler var gücüyle çalışıyor.
Türk çiftçisi üretimini kesintisiz sürdürüyor. Kovid-19 salgınına rağmen yurdun dört bir yanında üreticiler, çalışmalarına devam ediyor.
Tarımın başkenti Antalya'da sera ve tarlalarda üretim kesintisiz devam ediyor. Devreye alınan Dijital Tarım Pazarı, Antalyalı çiftçilerde heyecan yarattı.
Üreticiler, hem alın terinin korunması hem de daha fazla üretimi teşvik edecek olmasından dolayı DİTAP'ı sevinçle karşıladı.
Muratpaşa Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, DİTAP'ın üreticiye birçok avantaj sağlamasını beklediklerini söyledi.
Kentte, karpuz hasadı da başladı. Serik ilçesinde üreticiler, sezonun ilk karpuz hasadını yaptı.
Girdi maliyetleri üreticilerin başlıca sorunu... Ürünün bereketiyle geldiğini söyleyen üreticiler, maliyeti şimdilik karşılayan fiyattan memnun...
Domates hasadını sürdüren üreticiler içinde fiyatlar yüz güldürüyor.
Aksaray'da da tarımsal üretim Kovid-19 tedbirleri altında aralıksız sürüyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, kentte ekilmedik bir karış toprak bırakmayacaklarını söyledi.
Kent genelinde yaklaşık 13 bin dekar alanda sarımsak üretiliyor. Tarlalarda çalışan üreticiler, hijyen kurallarına çok dikkat ediyor.
Manisa'nın Demirci ilçesinde kiraz üreticileri hasat hazırlıklarını sürdürüyor. İlçede rakımın yüksek olması nedeniyle diğer bölgelere kıyasla hasat biraz daha geç yapılıyor.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü İslam Köse, bu yıl yüksek rekolte beklediklerini belirtti.
Ziraat 0900 türü kiraz yetiştirilen ilçede Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, Uzak Doğu ülkelerine bu yıl 10 bin tonun üzerinde ihracat hedeflediklerini söyledi.
ulusal.com.tr