Emir Sarıgül istifa etti

Emir Sarıgül, Şişli Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti.

Abone ol

Şişli Belediyesi'ndeki kriz tırmanıyor. Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün tehdit açıklamasının ardından Sarıgüller'den peş peşe açıklama geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu "ben sorunu kendi yöntemlerimle çözeceğim" dedi, ardından Emir Sarıgül istifa ettiğini duyurdu. İşte Şişli krizinde gün boyu yaşananlar.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün Mustafa Sarıgül beni tehdit açıklaması sonrasında, Belediye krizi karşılıklı açıklamalara dönüştü.

Konu ile ilgili Mustafa Sarıgül, twitterdan bir açıklama yaptı. Tehdit iddiasını "çirkin bir iftira olarak" yorumladı.

İnönü, bu kez Hürriyet Gazetesi'ne konuştu. Eşimin anlattıklarının eksiği var fazlası yok diyen İnönü, Emir Sarıgül değil Mustafa Sarıgül, tarafından tehdit edildiğini belirti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da krize ilişkin bir açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, "sorunu kendi yöntemlerimle çözeceğim" dedi. Çözümünüz ne sorusuna ise yanıt vermedi.

Kılıçdaroğlu'nun çözüm açıklamasından sonra, 29 Belediye Meclis üyesini yanına alan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül'den beklenmedik bir açıklama geldi.

Açıklama öncesi Sarıgül'ün yanında oturan kişi sık sık uyarılarda bulundu.

Defalarca 29 Belediye meclisi üyesinin yanında olduğunu kaydeden Sarıgül, Belediye Meclis üyeliğini bırakmayacağını söyledi.

Tehdit açıklamasını iftira olarak değerlendiren Sarıgül, İnönü hakkında dava açacağını ifade etti.

Sürpriz istifa ile ilgili twitter'dan açıklama yapan Mustafa Sarıgül, "üzülme oğlum" diyerek, Emir Sarıgül'e tesellide bulundu.

ulusalkanal.com.tr

Askeri araç devrildi: 6 asker yaralı Gündem Tansu Çiller adliyede Gündem Bakanlık'tan seyahat uyarısı! Gündem Boğaz’daki kazaya ilişkin açıklama Gündem