Saldırıyı IŞİD üstlendi

IŞİD'in Pakistan ve Irak'ta canlı bomba saldırıları düzenledi. İki saldırıda toplam 140'dan fazla kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

IŞİD Pakistan ve Irak'ta toplamda 140'dan fazla can aldı. İki ülkede düzenlenen kanlı saldırılarda birçok kişi yaralandı.

Pakistan'ın Sehvan Şerif kentnde bulunan Lal Şahbaz Kalender adlı sufi türbesine yönelik bombalı saldırıda en az 72 kişi hayatını kaybetti, 150'den fazla kişi yaralandı.

Türbenin kadınlar kısmını hedeflediği belirtilen saldırıda anneleri ile birlikte dua eden 30 çocuğun da can verdiği bildirildi.

Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Bağdat'ta ise otomobil pazarına bomba yüklü araçla yapılan saldırıda en az 51 kişi hayatını kaybetti, 55 kişi ise yaralandı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre şehrin güneydoğusundaki Şii bölgesi Hay el-Şurta'da bulunan kalabalık otomobil pazarında bomba yüklü bir araç patlatıldı.

Önceki gün de Bağdat'ın doğusunda bulunan Şii bölgesinde bir intihar saldırısı yapılmış, en az 15 kişi hayatını kaybetmişti.

Terör örgütü IŞİD, Irak'ta yapılan bu iki kanlı saldırıyı da üstlendi.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye'den Irak'taki bombalı saldırıya kınama Dünya Berlin havalimanlarında yer personeli uyarı grevinde Dünya Trump’ın İsrail Büyükelçisi adayı liberal Yahudiler'e yönelik sözlerinden pişman Dünya İngiltere Dışişleri Bakanı ABD'li mevkidaşıyla görüştü Dünya