Sosyal medya düzenlemesi geliyor

Sosyal medya düzenlemesiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Öncelikle "sosyal ağ" tanımı yapılacak. Verileri Türkiye'de tutmayanlara 50 milyon TL'ye kadar idari para cezaları verilebilecek.

Abone ol

Türkiye’de yaygın olarak kullanılan Twitter, Facebook, Instagram ve YouTube gibi sosyal ağ platformlarına yönelik etkin bir yaptırımın olmaması tartışmaları devam ediyor. Düzenlemeye ilişkin ayrıntılar da netleşiyor. Sosyal medya platformlarını ağır yaptırımlar bekliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan çalışma, öncelikle “sosyal ağ sağlayıcı”nın tanımını yapmayı hedefliyor. Akşam gazetesinin haberine göre, yurt dışında bulunan internet aktörlerine, internet ortamının ruhuna uygun olarak özel tebliğ ve bildirim usulü getiriliyor. Elektronik ortamda yapılan bildirimlerin tebligat olarak kabul edilmesi hedefleniyor.

İçeriklere yer sağlayan şirketler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından denetlenecek.

İçeriğe erişimin engellenmesini sağlamak amacıyla ilgili şirketlere ulaşılabilmesi için Türkiye’de temsilci bulundurmaları zorunlu olacak. Sosyal ağ sağlayıcılara başvuruların cevaplandırılması için 48 saatlik süre içinde cevap verme yükümlülüğü getirilecek. Platformların, Türkiye’deki kullanıcıların verilerini Türkiye’de barındırma yükümlülüğü olacak.

Şartların yerine getirilmemesi durumunda 50 milyon liraya kadar para cezası verilecek.

ulusal.com.tr

Kocaeli'nde bir firma kişisel bilgilerinizi gerçekten yok ediyor Bilim ve Teknoloji Milli elektrikli tren raylara indi Bilim ve Teknoloji Dev astreoit Dünya'yı teğet geçecek Bilim ve Teknoloji Türkiye’nin yeni nesil uçak bombası Bilim ve Teknoloji