Bugün tam 1 yıl oldu: Yurtseverler özgürlüğüne kavuştuktan sonra neler yaptılar?

Ergenekon tertibinin çökmesiyle Silivri’den çıkan yurtseverler özgürlüklerine kavuştukları ilk gün Türkiye’yi birleştireceklerinin sözünü vermişlerdi. Bugün tam 1 yıl oldu. Verilen sözler tutuldu

Abone ol

Silivri, 10 Mart 2014. Bundan tam bir yıl önce İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve parti yöneticileri Ergenekon tertibinden 6 yıldır tutsak kaldığı Silivri Cezaevi’nden tahliye edildi. 13 Aralık 2012, 8 Nisan 2013 ve 5 Ağustos 2013 günlerinde Silivri önündeki barikatlar yıkılmıştı. Gerçekte tahliyelere o gün barikatları yıkanlar karar vermişlerdi. 10 Mart 2014 günü o karar uygulanıyordu.

Perinçek, cezaevi kapısında şöyle diyordu:

“Bizleri Ergenekon’a hapsederek, Türkiye’yi böldüler.

Şimdi biz Ergenekon’dan çıkıyoruz ve Türkiye’yi birleştireceğiz.

Bizleri Ergenekon’a hapsederek Cumhuriyet kurumlarını yıktılar.

Şimdi biz Ergenekon’dan çıkıyoruz ve Cumhuriyeti ayağa kaldıracağız.”

Bir yıl sonra ise 15 Şubat 2015 günü “Cumhuriyet’i ayağa kaldıran”, “Türkiye’yi birleştiren” Vatan Partisi kuruldu.

ÖNCÜLER TOPLANTISI

Türkiye’nin Halkçı, Milliyetçi ve Devrimci birikiminden gelen ve farklı parti ve örgütlenmelerde yer alan temsilciler, 28 Eylül 2014 Pazar günü Ankara’da toplandılar. Toplantının sonuç bildirisi ve geniş katılımcı listesi 2 Ekim günü açıklandı. Açıklamada, “Tarihin önümüze koyduğu bu sorumluluğu başarmak için Atatürk’te birleşiyoruz” denilerek, Vatan Partisi’nin işareti veriliyordu.

AİHM’DE TARİHİ DAVA

Doğu Perinçek, Strazburg’da AİHM Büyük Daire’de 28 Ocak 2015 günü görülen Perinçek-İsviçre davasının temyiz duruşmasından zaferle çıktı. Perinçek, “Bu davanın sonucunda Avrupa’nın kendi değerlerine bağlı kalarak karar vereceğine inanıyorum. Avrupa’da iklim çok değişti. Bu davayı biz kazanacağız. Türklere, Müslümanlara ne kadar çok hoşgörü gösterilirse Avrupa’da o kadar çok barış olur. Bu davanın hoşgörü ve fikir özgürlüğü davası olduğu tescillenecek” diye

konuştu.

Perinçek, Ulusal Kanal canlı yayınında “En güzeli Türk milleti, Türkiye halkı; özgürlükleri, başı dik yaşaması için birleşti. Hepimiz için, milli bir dava için, geleceğimiz için güzel bir haber. Hükümet temsilcilerine de teşekkür ediyoruz. Geleceğimize büyük umut ve gelecekle bakıyoruz” şeklinde konuştu.

GÜLÜMSE TÜRKİYE

15 Şubat 2015 günü Ankara Arena, tarihi bir kurultaya sahne oldu. Vatan Partisi kuruldu. Atatürk Cumhuriyetini devlet katında ve toplumda yeniden kurmak için Atatürk’e, bağımsız, başı dik, aydınlanmış, milletiyle vatanıyla birleşmiş, üreten Türkiye’yi kurma sözü verildi.

Doğu Perinçek’in başkanlığında bir Türkiye heyeti, 28 Şubat 2015 günü Suriye devletinin davetlisi olarak Şam’a gitti. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüştü. Ziyaretin amacı, “Türkiye-Suriye ilişkilerinin onarılması için Suriye devlet yetkilileriyle birlikte çözümler üretmek ve bu çözümleri hayata geçirmek” olarak açıklandı.

Suriye ile güvenlik ve ekonomi alanlarında işbirliğini amaçlayan bu ziyaret başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olmak üzere AKP Hükümeti’nin şeflerini küplere bindirdi. Özetle Perinçek, cezaevinden çıktığı gün verdiği tüm sözleri tuttu.

Attila Duran

Aydınlık

TDK'dan skandal tanım Gündem Karar verildi! Süper Lig A.Ş geliyor! Gündem Tüm kamu kurumlarında Kasırga esiyor Gündem Canan Karatay hakkında suç duyurusu Gündem