ABD, İran karşıtı siyasetini sürdürüyor

Amerika, İran karşıtı siyasetini sürdürüyor. Başkan Yardımcısı Mike Pence, Münih'te yapılan Güvenlik Konferansında adeta kapı kapı gezerek İran karşıtı diplomasi yaptı. Bu arada İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ülkesiyle ilgili iddialara yanıt verdi.

Abone ol

Amerika, İran'ı hedef almaya devam ediyor. Münih'te yapılan Güvenlik Konferansı, Mike Pence'in İran karşıtı diplomasisine sahne oldu.

Amerika'nın Başkan Yardımcısı Pence önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Başbakan Binali Yıldırım ile sonra da Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Irak Bölgesel Yönetimi Lideri Mesut Barzani ve Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ile görüştü.

Yıldırım Pence görüşmesinin ardından Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada "İran'ın bölgede istikrarı baltalamasına izin verilmeyeceği konusunda mutabık kalındı" ifadesine yer verildi.

Pence, Irak Başbakanı İbadi ile görüşmesinin ardından ise "İran'ın Irak dahil bölgedeki müttefiklerimizin istikrarını tehdit etmesine müsaade etmeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Aynı konferansta konuşan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise batının İran'ı suçlamak yerine bir araya gelmesi gerektiğini kaydetti. Zarif, Irak'ta askeri çözümün mümkün olmadığını, mutlaka siyasi çözüme ulaşılması gerektiğini belirtti.

Zarif, İsrail ile de görüşmeye hazır olup olmadıkları şeklindeki bir soruya ise bölgede kardeş olarak gördükleri tüm komşu ülkelerle görüşecekleri yanıtını verdi.

ulusalkanal.com.tr

Uganda'da 1 ton fil dişi ele geçirildi Dünya Trump, göreve gelişinin birinci ayında Florida'da bir miting yaptı Dünya Rusya ile Amerika arasındaki Ukrayna tartışması sürüyor Dünya Somali'de pazar yerine bombalı saldırı: 20 ölü Dünya