ABD Senatosunda Türkiye karşıtı tasarı

ABD Senatosunun, Suriye sınırındaki terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik başlatılan "Barış Pınarı Harekatı" dolayısıyla Türkiye'ye karşı bir yaptırım paketi hazırladığı bildirildi.

Abone ol

Amerikalı senatörler Lindsey Graham ve Chris Van Hollen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar ile askeri ve enerji alanlarında yaptırımlar öngören bir tasarı hazırladı.

Cumhuriyetçi Senatör Graham, Twitter hesabından paylaşım yaptı. Paylaşımda, "Suriye'ye yönelik müdahalesi nedeniyle Türkiye'ye yaptırımlar içeren tasarıyı" Senatör Chris Van Hollen ile hazırladığını belirtti.

Graham, "Yönetim Türkiye'ye karşı harekete geçmeyi reddederken, iki partiden de güçlü destek bekliyorum" ifadesini kullandı.

Demokrat Senatör Van Hollen de, "Askeri harekâta son vermesi ve çekilmesi için Türkiye'ye verilen açık bir mesaj olan tasarının derhal oya sunulması" gerektiğini söyledi.

Yaptırım paketinde, Türk Silahlı Kuvvetlerine uçak, araç, makine ve ilgili tüm parça satışının yanı sıra askeri istihbarat paylaşımının da durdurulması çağrısı yapıldı.

Yaptırımların uygulanabilmesi için tasarının Senato'nun ardından Temsilciler Meclisi'nde onaylanması gerekiyor. Ancak yaptırımlara ilişkin yasalar Başkan Trump tarafından imzalanıyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada Graham ile ilgili "Dürüst değil, garip açıklamalar yaptı" yorumunda bulunmuştu.

ulusal.com.tr

Komandolar Fırat'ın doğusunda ilerliyor Gündem Mardin'in sınır ilçelerinde ve Karkamış'ta eğitime ara verildi Gündem Altun’dan ABD'li Senatör Graham'a tepki Gündem Irak ve Suriye tezkere Resmi Gazete'de yayımlandı Gündem