Liderlerden bayram mesajı

Liderlerin bayram mesajlarında Suriye konusu ön plana çıktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bayramın buruk bir acıyla birlikte yaşandığını söyledi. MHP lideri Bahçeli, Türkiye için "yüksek risk" uyarısı yaptı. İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek de, Türkiye’de barışın sağlanması için, bölge barışının önkoşul olduğunu vurguladı.

Abone ol

Kurban bayramı öncesinde siyasi parti liderleri de mesaj yayımladı. Mesajlarda Suriye vurgusu ön plana çıktı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bayramın buruk geldiğini söyledi. Dünya ülkelerinin yaşanan drama sessiz kaldığını belirten Davutoğlu, "Türkiye, insanlığın, vicdanın sınandığı bu zorlu süreçte topraklarını komşularına açtı, her türlü imkânını seferber etti" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "buruk bayram" vurgusu yaptı. Bölgede savaş çığlıklarının atıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramının barış getirmesini temenni etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise mesajında "yüksek risk" uyarısı yaptı. İslam coğrafyasını kuşatan iğrenç saldırılar yaşandığını ifade eden Bahçeli, "bu bayat senaryolar Türkiye’yi de yüksek riskli bir duruma sokmuştur" dedi.

İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'in mesajında "ülke barışı için bölge barışının ön koşul olduğu" vurgulandı. Perinçek, bayramı bu yıl Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa’da geçireceğini belirtti. "Bölgemizde barış ve işbirliği, Türkiye’mizde barışın önkoşuludur" diyen Perinçek, "Türkiye’de kardeşliği, özgürlüğü ve barışı sağlamak için Edirne’den Hakkari’ye el ele vereceğiz" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

IŞiD merkeze yaklaştı! Gündem Bölgeden Türkiye'ye tepki Gündem Davutoğlu'ndan tezkere açıklaması Gündem Dolar'da fren patladı! Gündem