Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunan gazetesine suç duyurusu

Yunanistan'ın Türkiye'yi hedef alan çirkin manşeti için, Ankara harekete geçti. Yunan Demokratia gazetesi hakkında soruşturma başlatıldı. "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan başlatılan soruşturma ile ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül açıklama yaptı. Gül, "Yunan makamlarınca gereken adımın acilen atılacağına olan inancım tam" dedi.

Abone ol

Yunanistan'da Demokratia Gazetesi'nin Türkiye'yi hedef alan manşetine Ankara sessiz kalmadı. Gazete hakkında soruşturma başlatıldı.

Gazetenin manşetinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır hakaret ve küfür içerikli yazıları yer almıştı. Türkiye hemen harekete geçmiş, Yunan Büyükelçi Duşişleri'ne çağrılarak en sert şekilde uyarılmıştı.

Son olarak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Umarım burada kalmaz, sorumlular ile ilgili gerekli cezai işlemleri de başlatırlar" demişti. Türkiye, gerekli sürecin işlemesi için harekete geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları, Erdoğan'la ilgili hakaret içeren manşet atan Yunan gazetesinin sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Dimokratia gazetesi hakkında resen soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Başsavcılık, gazetenin yetkilileri hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 12, 13 ve 299. maddeleri uyarınca "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yaptığı açıklamada, "Yunan makamlarınca gereken adımın acilen atılacağına olan inancım tam" dedi.

Gül ayrıca, Yunanistan Adalet Bakanı Kostantinos Tsiaras'a da bir mektup gönderdi.

ulusal.com.tr

Gri kategoride aranan 3 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Yüz yüze eğitim başladı Gündem Sağlık Bakanı Koca: Bu sayı azalmadan huzurlu olamayız Gündem TESUD'dan TBMM'ye çağrı Gündem