AKP'ye risk uyarısı

Merkez Bankası'na "Faiz indirin" baskısı yapan AKP hükümetini, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch uyardı. Fitch, Türkiye'deki politik risklere dikkat çekti, "sert faiz indirimi daha fazla kırılganlık yaratır" dedi.

Abone ol

Merkez Bankası ile hükümet arasında krize yol açan fazi politikası, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in de gündemine girdi. Fitch, Türkiye'deki politik risklere dikkat çekti, "sert faiz indiriminin daha fazla kırılganlık yaratacağını" belirtti.

Fitch'in Ülke Notları Kıdemli Analisti Paul Rawkins, Türkiye'nin politik krizin, para politikasındaki eksikliklerden kaynaklandığını söyledi.

Cari açığın Gayri Safi Milli Hasıla'ya göre yüzde 6.2 oranında olmasına da değinilen açıklamada bu durumun sermaye akışında ve yatırımcı güveninde kırılganlık oluşturduğu ifade edildi.

Açıklamada hükümete de "politik açıdan atılacak hatalı adımlar Türkiye'yi daha kırılgan bir pozisyona getirebilir." uyarısı yapıldı.

ulusalkanal.com.tr

Konya'da patlama! Ekonomi Şirketlere yeni zorunluluk! Ekonomi 'Cebimde devlet var!' Ekonomi Son on yılda 16 kat arttı! Ekonomi