2 polisin tutukluluk kararını bakın hangi hakim kaldırdı

Yasa dışı dinleme gerekçesiyle İzmir'deki operasyonda tutuklanan 2 polisi tahliye eden hakimin, aynı tartışmalı dinleme kararlarında imzası olduğu ortaya çıktı. Tutuklama kararını kaldıran hakim Serdar Ergül’ün 19 usulsüz ve yasadışı dinleme kararında imzası var.

Abone ol

İzmir merkezli yasa dışı dinleme operasyonunda gözaltına alınarak tutuklanan İzmir İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın ve Memduh Tosun avukatlarının yaptığı itiraz sonucu tahliye edildi. Tahliye kararının altından da skandal çıktı.

Tutuklama kararını kaldıran hakimin, polislerin tutuklanmasına neden olan dinleme kararlarını veren hakim Serdar Ergün olduğu tespit edildi.

Taner Aydın ve Memduh Tosun İzmir merkezli yasa dışı dinleme operasyonlarında gözaltına alınmış, İzmir 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanmıştı.

Avukatları karara itiraz etti. İtiraz üzerine Nöbetçi Hâkim Serdar Ergül tarafından tahliye kararı verdi. Ergül, 2 kişi hakkındaki yakalama kararını da kaldırdı.

Ancak tahliye kararı veren hakimin de 19 usulsüz ve yasadışı dinleme kararında imzası olduğy belirlendi. Savcı Okan Batu, Hâkim Ergül’ün kararlarına itiraz etti.

ulusalkanal.com.tr

Azerbaycanlılardan Ermenistan'a çağrı: Serbest bırakın! Gündem Denizciler LÖSEV’i ağırladı Gündem Erdoğan'dan ABD'li savunma Gündem Erdoğan'ın ısrarla gündeme taşıdığı başkanlık sistemi için yurttaş ne diyor? Gündem