Müdür kıyımına yol açan yasaya karşı eğitimciler ayağa kalktı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan 'yönetici atama yönetmeliği' kapsamında sınav kazanarak göreve gelen okul müdürleri görevden alınırken, onların yerine hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir-Sen üyesi öğretmenlerin atanması tepkilere neden oldu. Antalyalı eğitimciler milli eğitimde infial yaratacak olan yönetmeliğe karşı mücadeleyi yükselteceklerini belirttiler.

Abone ol

AKP hükümetinin 'Milli Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u müdür kıyımıyla gündeme geldi. Dört yıl görev süresini dolduran tüm okul müdürleri görevden alındı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan 'yönetici atama yönetmeliği' kapsamında sınav kazanarak göreve gelen okul müdürleri görevden alınırken, onların yerine hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir-Sen üyesi öğretmenlerin atanması tepkilere neden oldu. Antalyalı eğitimciler milli eğitimde infial yaratacak olan yönetmeliğe karşı mücadeleyi yükselteceklerini belirttiler.

Yönetmelik Kaos Getirir

Sınav kazanarak göreve gelen tüm okul müdürlerinin görevden alınmasına yol açan uygulamaya imza atan AKP Hükümetine ve Milli Eğitim Bakanlığı'na karşı eğitimciler ayağa kalktı. Eğitim-İş il binasında yaptığı açıklamayla yönetici atama yönetmeliğine tepki gösterdi. Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aydın yaptığı açıklamada, dün itibariyle Milli Eğitim'in kaos içine sürüklendiğini kaydetti. Yeni eğitim öğretim yılına kaos içinde girileceğini vurgulayan Aydın, çalışma ortamının Milli Eğitim Bakanlığı ve onun yerelde ki temsilcileri İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından bozulduğunu belirtti.

Eğitimi Özelleştirme Hedefi

Görevden alınan okul müdürlerinin yerine AKP'ye yakınlığıyla bilinen Eğitim-Bir Sen üyesi öğretmenlerin atandığını ifade eden Aydın, "MEB, AKP zihniyetinde olamayan müdürlerin kıyımını gerçekleştirmiş, hukuksuz uygulamalarına bir yenisini daha eklemiştir" diye konuştu. Aydın, yönetmelikle amaçlanan hedefin, temel insan hakkı olan eğitimin öncelikle yerellere ve ardından şirketlere peşkeş çekilerek özelleştirilmesi olduğunu belirtti.

Yaşanacak Olaylardan Müdürlük Sorumludur

Önümüzdeki süreçte okullarda meydana gelebilecek her türlü olaydan birinci derecede sorumlu tuttuğu İl Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında da görüş bildiren Aydın, Müdürlüğün emek hırsızlığı yaptığını söyledi. Aydın şu ifadeleri kullandı; "Müdürlük emek hırsızıdır. Öğretmenin emeğini çalmıştır. Müdürlerin, okul aile birliklerinin emeğini çalmıştır. Antalya Milli eğitim emek hırsızlığını fütursuzca yapmaktadır. Çalışma barışını bozmuştur."

Eğitimciler, Derdimiz Makam Mevki Değil, Gelecek

Yönetmeliğe karşı çıkmalarında ki amacın makam yada mevki olmadığını önemle belirten Aydın, yurttaşlara seslenerek sürdürdüğü konuşmasında şunları kaydetti; "Bizim buradaki davamız şan, şöhret, makam davası değildir. Bizim davamız ülkemizin, çocuklarımızın geleceğinin ipotek altına alınması davasıdır. Biz toplumu uyarıyoruz. Eğitim piyasalaştırılıyor. Okullar satılıyor, özelleştiriliyor. Biz bunun karşısındayız."

Muhalefete Artık Yeter Uyarısı

CHP ve MHP'ye de seslenen Aydın, toparlanıp halka umut olmaları konusunda muhalefet partilerini uyardı. Aydın; "Ana muhalefet partilerini de uyarıyoruz. CHP-MHP kayıkçı kavgasından vazgeçin. Ciddi bir şekilde toparlanın, halka umut olun. Halka yapılanları anlatın, görsün" ifadelerini kullandı.

Hukuk Süreci Başlatacaklar

Haksız ve hukuksuz uygulamaya karşı mahkeme sürecini başlatacaklarını söyleyen Aydın, son olarak Savcı ve Hakimlere de seslendi; "Türkiye Cumhuriyeti'nin savcı ve hakimlerinden beklentimiz şu; Doğru ve adaletli davranın, iktidar yanlısı olmayın."

Türk Eğitim Sen, Yasa Utanç Vesikasıdır

Yönetmeliğe tepki gösteren bir diğer eğitim sendikası Türk Eğitim Sen üyesi eğitimciler Kışlahan'da yaptıkları eylemle AKP Hükümetini ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı protesto etti. "Hak Hukuk Dediniz Hakkımızı Yediniz", "Partizan Müdür İstemiyoruz", "Türkiye Sevdamız, Ekmek İçin Kavgamız" sloganlarını atan eğitimciler adına konuşan 1 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Seçme, yönetmeliğin eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara ve çatışmalara yol açacağını belirtti. Hukuku yerle bir eden, kazanılmış hakları bir gecede insanların ellerinden alan bu yasa ve yasanın getirdiklerinin Türk milli eğitim tarihi açısından utanç vesikası olduğunu söyleyen Seçme, kişiye özel davranan, arkası sağlam olanı koruyan, milimetrik hesaplarla yandaş ordusu kurmaya heveslenenlerin yargı önünde hesap vereceğini vurguladı. Seçme; "76 bin okul yöneticisinin hakkını gasp ettirmeyeceğiz. Haksızlık yapanlara, usulsüz uygulamalarla insanların hayatını cehenneme çevirenlere bunun hesabını en ağır şekilde soracağız" diye konuştu.

Haber: Devrim Dönmez Koçak - Fotoğraf: Barış Yurteri / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr

Ege Denizi'nde can pazarı Yurt 3 Türkmenistanlı başından silahla vuruldu Yurt Trafiği kilitleyen kavga!i Yurt Faciayı şoför önledi Yurt