Tarihi hastane de rant kurbanı

Türkiye'nin en köklü hastanelerinden Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin satılacağı iddia edildi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu iddiaları yalanladı, hastanenin kamu özel işbirliği ile yenileneceğini söyledi . Yani her gün binlerce hastaya sağlık hizmeti veren hastane özelleştirilecek.

Abone ol

1924 yılından bu yana hizmet veren Türkiye'nin ilk modern akıl ve ruh sağlığı kurumu, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin satılacağı iddia edildi.

İddialara göre Osmanlı'dan günümüze uzanan tarihi hastane binası yıkılacak ve yerine avm yapılacak. İddialar meclis gündemine taşındı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na soruldu.

Bakan Müezzinoğlu iddialara böyle yanıt verdi. Hastanenin kamu-özel işbirliği ile yeniden yapılacağını söyledi.

Hastane, sağlık çalışanlarının karşı çıktığı, dönemin Başbakan'ı Erdoğan'ın "9 yıllık hayalim" dediği dev şehir hastaneleri kapsamında yenilenecek. Hastane Başhekimliği, çalışanlarını toplayarak proje hakkında bilgi verdi.

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Kamu özel ortaklığı kapsamında 400 yataklı genel psikiyatri hastanesi ve 200 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesine dönüştürülecek. Hastane alanına valilik tarafından İSMEP aracılığıyla yeni binalar eklenecek. Projenin ihalesini Rönesans adlı bir firma aldı.

Yani tarihi hastane sermaye tarafından yenilenecek ve bina devlete 25 yıllığına kiraya verilecek. Bu firmanın yapacağı binada verilecek sağlık hizmeti özelleştirilmiş olacak. Konuyla ilgili yarın saat 12:30'da Türk Tabibleri Birliği İstanbul Şubesi'nde basın açıklaması yapılacak.

Haber: Deniz Çağlayan

ulusalkanal.com.tr

Büyük Taarruz'un belgeseli yayınlandı Gündem MHP Tuğrul Türkeş için harekete geçti! Gündem Terör örgütüne üyelik suçlamasıyla tutuklandılar Gündem Ulusal Kanal güvenlik güçlerinin hazırladığı son istihbarat raporuna ulaştı Gündem