Amerika patriotlarını neden geri çekeceğini açıkladı

Gaziantep’te konuşlu patriotlarını geri çekecek olan Amerika bu hamlesinin nedenini açıkladı. Açıklamada gerekçe olarak füze savunma sisteminde yapılacak yenilikler gösterildi. Washington patriotların nereye konuşlanacağı konusunda ise bilgi verilmedi. ABD Savunma Bankanlığı sözcülerinden Lauro Seal patriot düzelerinin yeni yerinin ‘güvenlik gerekçesiyle’ gizli kalacağını kaydetti.

Abone ol

Amerika, Gaziantep’te konuşlu patriot birliklerini geri çekme kararının gerekçesini açıkladı. Washington, resmi gerekçe olarak füze savunma sisteminin yeni teknik donanımlara sahip olması için “yazılımında yapılacak yenilikleri” gösterdi.

Konuya ilişkin konuşan ABD Savunma Bakanlığı Sözcülerinden Jeff Davis patriotların, modernleştirme işlemlerinin bir parçası olarak ABD’ye geri getirildiğini belirtti. Davis geri çekme kararı almalarının bir diğer sebebinin de Suriye’den Türkiye’ye gelecek tehditlerin azalması olduğunu söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı'nın diğer sözcüsü Lauro Seal ise patriot füzelerinin yeni yerinin gizli kalacağını açıkladı. Sputnik Haber Ajansı'na konuşan Seal, füzelerin konuşlandırılacağı yerin ‘güvenlik gerekçesiyle’ açıklanmayacağını belirtti.

Amerika’nın kararı uluslararası medyanın da gündeminde. New York Times gazetesi konuya ilişkin önemli bir iddia da bulundu. Gazete Amerika’nın patriotları geri çekme kararına Türk yetkililerin çok öfkelendiğini yazdı.

4 Amerikalı yetkiliye dayandırılan habere ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby yanıt verdi. Kirby, "O görüşme odasında ben yoktum. Ancak bana anlatılanlar samimi bir görüşme olduğu yönündeydi” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Singapur Havayolları uçağı Leylek sürüsüne girdi, acil iniş yaptı Gündem 440 terörist etkisiz hale getirildi, 400’ün üzerinde terörist yaralandı Gündem CHP'den HDP açıklaması Gündem Koalisyon önerisi olmadıysa ne konuştunuz? Gündem