TSK'dan nefes kesen "Ateş Serbest-2020" faaliyeti

Türk ordusu ateş gücüyle nefes kesti. Mehmetçik, Ateş Serbest-2020 faaliyeti kapsamında milli imkanlarla üretilen harp araç gereçleriyle ateş gücünü bir kez daha gösterdi. Gövde gösterisinde hedefler tam isabetle vuruldu.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gövde gösterisi dosta güven düşmana korku saldı. "Ateş Serbest-2020" tatbikatı nefes kesti. Tatbikatta yerli ve milli silahlar kullanıldı.

Faaliyete, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı toplam bin 96 personel katıldı.

Fırtına obüsleri, Korkut hava savunma sistemleri, milli piyade tüfeğinin de bulunduğu harp araç ve gereçleriyle hedefler tam isabetle vuruldu.

TSK envanterine yeni giren silahların da kullanıldığı faaliyette ilk defa OMTAS orta menzilli tanksavar silah sistemi ve Kargu Kamikaze İHA ile de hedefler imha edildi.

Tatbikat "Ateşin Gücü" sloganıyla gerçekleştirildi. Faaliyet, Karabağ'da öz toprakları için canı pahasına mücadele eden Azerbaycan Türkü'ne ithaf edildi.

"Ateş Serbest-2020" faaliyetini Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kuvvet Komutanları da takip etti.

Polatlı'daki General Nahit Şenoğul Atış ve Tatbikat Bölgesi'nde tatbikatı izleyen Akar yaptığı konuşmada kararlı mesajlar verdi.

Mısır'dan ilginç tanıtım videosu: İsrail savaş gemisi vuruldu Gündem Ermenistan Azerbaycan'a yine balistik füze fırlattı Gündem TRT kulesi için veda zamanı Gündem Terörist Hüseyin Acar etkisiz hale getirildi Gündem