TYT'nin süresi 30 dakika uzatıldı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı, milyonlarca üniversite adayının merak ettiği sınav sistemiyle ilgili açıklama yaptı. Temel Yeterlilik Testi sınavında verilen 135 dakikalık süre 165 dakikaya çıkarıldı. 180 baraj puanı da bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170'e çekildi.

Abone ol

Temel Yeterlilik Testi sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave edilerek 165 dakikaya çıkarıldı.

Açıklamayı Yükseköğretim Kurulu Başkanı Profesör Doktor Yekta Saraç, sosyal medya hesabından yaptı. Saraç,"2020-YKS'ye yönelik sadece bu seneye özel olmak üzere öğrencilerimizi sevindirecek güzel haberlerimiz var" dedi.

Sınav süresinin uzatılmasıyla birlikte lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı 170'e çekildi.

20-21 Haziran olarak belirlenen sınav tarihi 25-26 Temmuz'a ertelendi.

Üniversite sınavının Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun görüşleri doğrultusunda koruyucu önlemler alınarak en uygun şartlarda yapılacağı da ifade edildi.

ulusal.com.tr

Sınavlara koronavirüs düzenlemesi Sağlık YÖK'ten akademik takvime dönüşe ilişkin açıklama Sağlık Hemşireler, FOX TV'den özür bekliyor Sağlık Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan LGS ve YKS açıklaması Sağlık