AKP, ABD’nin baskılarına boyun eğdi!

AKP, ABD’nin baskılarına boyun eğdi, İncirlik mutabakatı sağlandı. Böylece ABD, artık Suriye’yi İncirlik’ten kalkan uçaklarla bombalayacak. Mutabakatın ayrıntıları henüz netleşmedi ancak alt başlıklar iki tarafın siyasi erkleri tarafından tek tek değerlendiriliyor. Anlaşmanın imzalanması an meselesi.

Abone ol

AKP iktidarı, ABD’nin 2 gün süren yoğun baskılarına boyun eğdi, İncirlik’i Amerikan uçaklarının kullanımına açtı.

Mutabakat tamam. Sadece imzalar kaldı. Alınan bilgilere göre, anlaşmanın imzalanması çok yakın. Şuanda mutabakatın alt metinleri hazırlanıyor. Birçok seçenek masada.

Anlaşma imzalanırsa, ABD, PYD’nin önünü bu kez İncirlik’ten kalkan uçakların bombalarıyla açacak. İncirlik’ten kalkan, silahlandırılmış predatörler ise hedeflenen kişilere çok rahat suikast yapabilecek. Bu durum Türkiye’yi de hedef haline getirebilecek

Anlaşma metni için görüşmeler, iki tarafın siyasi otoriteleri güdümünde ilerliyor. Genelkurmay Başkanlığı’nın bu anlaşma metninin yazımında herhangi bir dahli ise bulunmuyor.

Anlaşmanın içeriği hala tartışma konusu. İddiaya göre, İncirlik’i sadece ABD değil, koalisyonun diğer devletleri de kullanabilecek.

Dışişleri Bakanlığının İncirlik’le ilgili ortaya atılan iddiaları yalanlamaması da dikkat çekiyor.

40 kişilik ABD heyeti Ankara’ya gelmiş, Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle 2 gün süren görüşme gerçekleştirmiştir. Bakanlık, 11 saatlik görüşme sonrası 3 cümlelik açıklama yapmıştı.

ulusalkanal.com.tr

AKP
Tahsin Şahinkaya İstanbul'da toprağa verildi Gündem Kılıç: Daha önce de dava kazandık ancak... Gündem Rize'de jandarma müdahalesi! Gündem Cumhurbaşkanlığı'ndan Danıştay kararı açıklaması Gündem