Fransa İçişleri Bakanı'na yolsuzluk iddiası

İçişleri Bakanı Le Roux'nun lise çağındaki iki kızını danışman olarak çalıştırdığı ortaya çıktı

Abone ol

Fransa İçişleri Bakanı Bruno Le Roux'nun, lise çağındaki iki kızını danışman olarak çalıştırarak yolsuzluk yaptığı iddia edildi.

Fransa'da siyasilerin yolsuzluklarıyla ilgili iddialar İçişleri Bakanı'na sıçradı.

TMC kanalında yayınlanan Quotidien isimli haber programında, Bakan Le Roux'nun, 2009-2016 yıllarında 15 ve 16 yaşındaki iki kızını, tatiller ve hafta sonu dönemlerinde çalıştırmak üzere danışman statüsünde işe aldığı belirtildi.

Programda, bu işler karşılığında Le Roux'un kızlarına toplamda 55 bin avro ödendiği iddia edildi.

Le Roux'nun iki kızının da bahsedilen dönemde lise çağında olduğu ve iş sözleşmelerinin Fransa Meclisi'nin hukuki danışmanlarının yardımıyla hazırlandığı kaydedilen programda, kızların, aynı dönemde başka bir kurumda staj da yaptığı aktarıldı.

Bakan Le Roux iddiaları kabul ederek uygulamanın kurallara aykırı olmadığını, "öğrencilerin tatil döneminde çalışabileceklerini" kaydetti.

Başbakan Bernard Cazeneuve ise Bakan Le Roux'yu iddialar hakkında bilgi almak amacıyla Başbakanlığa çağırdı.

Cazeneuve, görüşme öncesi bir programda yaptığı konuşmada, "devlet otoritesini temsil eden kişilerin kusursuz olması gerektiğini" belirtti.

Fransa'da merkez sağın cumhurbaşkanı adayı François Fillon'un eşi ve çocuklarını hiç çalışmadan danışman statüsünde istihdam edişinin ortaya çıkmasıyla siyasette şeffaflık ve yolsuzluk tartışmaları başlamış, "hayali istihdam" adı verilen skandalın büyümesi sonrası Fillon özür dilemişti. Fransa Ulusal Mali Suçlar Savcılığı da Fillon hakkındaki iddialar sonrası adli soruşturma başlatmıştı.

Belçika'da çalışanlardan protesto Dünya Bulgaristan sınır kapısındaki eylem Dünya Bulgaristan'da acil toplantı Dünya ABD'den Ortadoğu ve Afrika uçuşlarına elektronik cihaz yasağı Dünya