Erdoğan'ın "2. Kurucu Meclis" açıklamasına tepki

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın “26’ıncı Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi, ikinci kurucu meclistir.” açıklamasına tepki geldi. Eski Meclis Grup başkanvekili Hasan Korkmazcan “Erdoğan’ın açıklamaları İkinci Cumhuriyetçiliğin göstergesidir” dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın “İkinci kurucu meclis” açıklamasına tepkiler gecikmedi.

Hasan Korkmazcan, "Bu sözler bilinçle söylenmişse 2. Cumhuriyetçilik diye bir akım var Türkiye’de onun göstergelerinden biri olarak görülüyor." dedi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Meclis Grup başkanvekili Hasan Korkmazcan sert tepki gösterdi Erdoğan’a. “Bu İkinci Cumhuriyetçiliktir” dedi ve bu anlayışın Kurtuluş savaşını hedef aldığını anlattı.

"İkinci Cumhuriyetçiler T.C ile sorunları olan Kurtuluş savaşı konusunda hatta sorunları olan çevrelerin sempatilerini toplayabilmek için bu türlü ifadelerde bulundular. Cumhuriyet yanlış kuruldu onun yanlışlarını düzeltmek için ikinci bir kurucu meclise ve iradeye ihtiyaç var gibi ifadeler söylediler. Bunun son göstergesi BOP eşbaşkanlığı idi."

Korkmazcan Erdoğan’a "Erdoğan’a birtakım kişilerin promterlara yazdıklarını okumamasın." tavsiyede bulundu.

HABER: HASRET KAYA

KAMERA: SABRİ KARA

ulusal.com.tr

​Gazililer ''Bölünmeye'' karşı yürüdü Gündem Türkan Saylan'ı saygıyla anıyoruz Gündem Malabadi Köprüsü 871 yıldır ayakta Gündem ÇMO Teknik İnceleme Raporu'nu yayımladı Gündem