Rutkay Aziz: Tarık Akan, Mustafa Kemal'e toz kondurmazdı

Abone ol

Usta sanatçı Tarık Akan için Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen törende konuşan sanatçı arkadaşı Rutkay Aziz mesaj dolu konuşma yaptı.

"Tarık Mustafa Kemal’e toz kondurmazdı" diyen Aziz konuşmasını “Mustafa Kemal düşmanları şunu bilsin ki o 3 evladı ve yetiştirdiği öğrencileriyle Aydınlık Türkiye’ye koşuyor” cümleleriyle tamamladı.

Rutkay Aziz'in konuşmasının satırbaşları şöyle:

Tarık sizi çok seviyordu… Eminim siz de onu çok seviyordunuz. Sizler sadece Tarık’ı anmaya gelmediniz. Türkiye’nin içinde bulunduğu alçak koşullarda geleceğin umuduna geldiniz.

Tarık Türkiye’nin Tarık Akan’ı ama benim bizim Bakırköylü devrimci canımın iç, arkadaşım. Ve onun veda edişiyle bizde de bir parça Zuhurtababa’ya gidiyor.

Ben onu 1967 yılında Bakırköy lisesi tuvaletinde sigara içerken tanıdım. Basketbol takıma çağırdım onu. İlk maçta da fena yenildik.

Sonra bir kavganın içine girdik. Çünkü emeğin kutsal olduğuna inandık. Maden işçileriyle, 1 Mayıs’ta beraberdik.

Hep emeğin yanında olduk. Tarık öylesine ilkeli onurlu gururlu kavgacı biriydi.

Üç şeye toz kondurmazdı:

1 Mustafa Kemal

2 Nazım Hikmet

3 İlhan Abimiz. İlhan Selçuk abimiz…

Sonra sinemaya geçince tabi ki Yılmaz Güney ve ona önemli katkılar sağlayan vasıf öngören onun sevdalısıydı.

Mustafa Kemal düşmanları bayramlarını uzatabilirler çünkü “Ben Mustafa Kemal’in askeriyim” diyen Tarık veda etti.

Ama şunu unutmasınlar üç tane aslan gibi evladı ve 25 yıldır o taş mektepte demokratik laik çağdaş eğitimi veren onlar bir demokrasi barış yolunda eğittiği öğrencileriyle beraber aydınlık Türkiye’ye doğru koşuyor.

Dünyanın bütün ışıkları eminin onun yakışıklı yüzünde yansıyacak. Işıklar içinde yatsın.

ulusalkanal.com.tr

Bayram trafiğinde zincirleme kaza Gündem Ünlü iş adamı Refik Baydur hayatını kaybetti Gündem Çukurca'da teröristlere ait ÇNRA ele geçirildi Gündem Suriye ilk açıklama Gündem