Perinçek-İsviçre davasında karar günü

100 yıllık bir yalanda tarihi bir eşiğe girildi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesi, Doğu Perinçek davasında kararını açıkladı. Karar Perinçek'in lehine oldu. Böylece Kurtuluş Savaşımızı soykırımcı ilan etme çabası boşa çıkarıldı.

Abone ol

Kurtuluş savaşımızı mahkum etmek için kullanılan Ermeni Soykırımı propagandasına karşı bir tarihi dönüm noktasına gelindi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesi, Doğu Perinçek davasında nihai kararını açıkladı.

Türkiye ve Ermenistan'ın da müdahil olduğu Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek ile İsviçre arasındaki davada karar duruşması 12.45'te başladı. Strazburg'daki duruşmaya Doğu Perinçek de katıldı.

Karar Perinçek lehine sonuçlandı. Türkiye'ye yönelik 100 yıllık yalan tarihe karıştı. Bu tarihi zafer Mehmetçiğe armağan edildi.

Dava öncesi Vatan Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk hükümetten muhalefete tüm siyasilere seslenerek, "gelin milli birliğimizi gösterelim" demişti.

Bazı Avrupa ülkeleri, parlamentolarında sözde soykırıma yönelik kararlara imza atmıştı. AİHM'in Perinçek lehine verdiği karar, bu yasaları da geçersiz kıldı.

2007 yılında İsviçre'de Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu'na soruşturma açılmasıyla başlayan süreç, Doğu Perinçek'in "Ermeni Soykırımı tarihsel bir yalandır" dediği için mahkum edilmesiyle sonuçlanmıştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ise İsviçre'nin verdiği kararı bozarak "soykırım iddiasının hukuki olmadığını" ifade etmişti. İsviçre'nin kararı temyiz etmesi üzerine dava AİHM Büyük Daire'ye taşınmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Lütfi Elvan: Gerekirse Twitter kapatılır Gündem Hukuk profesörü de telefon dolandırıcılarına çarpıldı Gündem Ergenekon'da sona doğru Gündem Perinçek-İsviçre davasına CHP’den destek Gündem