Ankara'da yapılacak kurultay öncesi İzmir'den önemli isimler İşçi Partisi'ne katıldı

Abone ol

“Milli Hükümet İçin Birlik Kurultayı" öncesinde İşçi Partisi İzmir İl ve İlçe örgütleri çalışmalarına son hız devam ediyor. 15 Şubat Pazar günü Ankara'da yapılacak kurultay öncesi İzmir'den önemli isimler de İşçi Partisi'ne katıldı.

“Milli Hükümet İçin Birlik Kurultayı” öncesinde İzmir’de İşçi Partisi’ne katılımlar arttı. ‘Milli Kuvvetler İşçi Partisi'nde Birleşiyor' sloganıyla yürütülen çalışmalar İzmir'de büyük ses getirdi. Kurultay öncesi İzmir'in çeşitli öncü isimleri İşçi Partisi'ne katıldı. Katılanların arasında çok sayıda siyasetçi, akademisyen ve kitle örgütü yöneticisi bulunuyor.

Katılanlar içinde Ödemiş’in iki eski DSP ilçe başkanı ve eski CHP ilçe başkan yardımcısı da bulunuyor. Ödemiş’te katılan öncüler, ilçelerinde İşçi Partisi’nin yeni yönetimini oluşturma çalışmalarına başladılar.

Bu hafta İşçi Partisi'ne katılan isimler ise şöyle:

Necdet Karakurum (Eski Genç Parti İzmir İl Başkanı ve Eski MHP Soma İlçe Başkanı),

Kadri Kudret Güner (Emekli Hava Albay, Eski DSP İl Yöneticisi),

Eyyüp Kulluk (Eski DSP Ödemiş İlçe Başkanı),

Turgay Gölcük (Eski DSP Ödemiş İlçe Başkanı),

Coşkun Meydan (Eski CHP Ödemiş İlçe Başkan Yardımcısı)

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya (Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Eğitim-İş Ege Üniversitesi Temsilcisi),

Prof. Dr. Ergün Bayar (Emekli KTÜ Öğretim Üyesi),

Zeki Bayram (Eski Eğitim-İş Düzce Şube Başkanı),

Mustafa Dündar (Eski Eğitimciler Derneği İzmir Şube Başkanı),

Yrd. Doç. Dr. Enver Yasel Küçükgül (Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi),

Vesile Toprak (CKD İzmir Şube Yöneticisi),

İbrahim Çalışan (Emekli Albay),

Muzaffer Burdurlu (Eski HEPAR Milletvekili Adayı),

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, neden İşçi Partisi’ni tercih ettiğini şöyle açıkladı:

“Ben Atatürk’ün Kemalist düşüncesine sahibim. CHP ise Altı Ok’un arkasında durmuyor. Ulusalcılığı yok, halkçılığı yok, milliyetçiliği yok. Dahası tabanına hiç güvenmiyor. Ben bu yeni CHP denilen partide olamam. Gerçek Altı Ok ve CHP, İşçi Partisi’nde yaşıyor. Bu nedenle CHP’den ayrıldım ve İşçi Partisi’ne katıldım.”

Eski MHP Soma ilçe başkanı Necdet Karakurum, “Doğu Perinçek’in duruşundan dolayı İşçi Partisi’ne katıldım. Zaten aklı olan Türk Milleti bu partide birleşecektir” dedi.

Eski DSP Ödemiş ilçe başkanlarından Eyüp Kulluk, “Cumhuriyet’e ve demokrasiye inananlar, bu partide toplanacaktır. Gereğini yapmak üzere geldik. Bu hükümete dur demenin zamanı geldi ve diyecek olan da burasıdır” dedi. Eski CHP Ödemiş ilçe başkan yardımcısı Coşkun Meydan da, “tüm milli kuvvetlerin İşçi Partisi’nde buluşacağına inanıyorum. CHP’deki tıkanma aşılamaz” diyerek üyeliğini açıkladı.

Kadri Kudret Güner ise İşçi Partisi’ne üye olmasını şu sözlerle ifade etti: “Ben, Mustafa Kemal’in yolundan yürüyenlerle yürürüm. Hep onlarla beraber oldum. Daha önce DSP İl Yönetim Kurulu üyeliği yaptım, CHP üyesi oldum ancak doğru çizginin İşçi Partisi olduğunu gördüm ve üye oldum. Çağdaş emekliler korosunun şefiyim. Her konserden önce biz İstiklal Marşı’nı canlı olarak söyleriz”

Daha önce bir partiye üye olmayan Yrd. Doç. Dr. Enver Yasel Küçükgül de, “Türkiye’nin gidişatından şikayetçiyim. Ülkenin içinde bulunduğu durumdan çıkışının ancak İşçi Partisi ve onun kadrolarıyla mümkün olacağını düşünüyorum. Bu nedenle İşçi Partisi’ne üye oldum” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

TSK'dan önemli açıklama! Gündem İran Devrimi'nin 36. yılı Gündem HDP Eş Genel Başkanı: Birkaç haftaya müzakere aşamasına geçilecek Gündem Kılıçdaroğlu: Bu sisteme karşı direnmek hepimizin en temel görevidir Gündem