İsrail'den taktik ateşkesi

İsrail Gazze'ye yönelik saldırılarına, 6 saatlik verdiği taktiksel aradan sonra yeniden başladı. Mısır'ın, taraflara yönelik ateşkes çağrısına ilk anda uyduğunu açıklayan İsrail, bir kez daha Gazze'ye saldırı başlattı. Saldırıya, "roket atışları" gerekçe gösterildi. Hamas ise, "direniş şartları kabul edilmedikçe" ateşkesi kabul etmeyeceğini açıkladı.

Abone ol

İsrail'in 8 Temmuz'da başlattığı Gazzesaldırısında ateşkes çabaları boşa düştü.

Mısır'ın çağrısıyla sağlanan ateşkes sadece 6 saat sürdü.

Mısır'ın önerisi, İsrail ve Hamas'a salı sabahı 09.00'dan itibaren ateşkes uygulamaları yönündeydi. Taktiksel olarak ateşkese olumlu yanıt veren İsrail, 6 saat sonra Gazze saldırısına yeniden başladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Mısır'ın ateşkes önerisine Gazze Şeridi'nin askerden arındırılması koşuluyla destek verdi. Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada ise ateşkes planının "bir boyun eğdirme girişimi" olduğu belirtildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner, twitter hesabından yaptığı açıklamada roket atışı yapılmasını gerekçe göstererek "Hamas'a karşı operasyonlarına yeniden başladığını" duyurdu.

Al Jazeera'ya konuşan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise direnişin ortaya koyduğu şartlar kabul edilmedikçe ateşkesi kabul etmeyeceklerini dile getirdi. Hamas ateşkes için, İsrail'in Gazze'ye saldırmaması, Batı Şeria'da Filistinlilere yapılan saldırıların durdurulması, Gazze ablukasının kaldırılması gibi şartlar öne sürüyordu.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları ve İslami cihad önerilen ateşkesi kabul etmeyeceklerini Mısır'a iletti.

İsrail Başbakanı Netanyahu "Hamas'ın ateşkes önerisini kabul etmemesi durumunda İsrail'in Gazze'deki operasyonların şiddetini artırması için elinde her türlü uluslararası meşruiyet olacaktır" ifadesini kullanmıştı.

İsrail'in 1 haftayı bulan saldırılarında 200'ü aşkın Filistinli hayatını kaybetti, 1400'ü aşkın kişi yaralandı, binlerce ev oturulamaz hale geldi.

ulusalkanal.com.tr

İsrail, Gazze'yi yine vurmaya başladı Dünya Afganistan'da pazara bombalı saldırı Dünya İran'da savaş uçağı düştü! Dünya İsrail, Türkiye’yi UCM'ye şikayet etti Dünya