GDO'lu yeme vize verildi

Biyogüvenlik kurulu, GDO içeren 6 çeşit mısır ve 2 çeşit soyanın hayvan yemi olarak kullanılması izin verdi. Bugüne kadar 32 çeşitde sadece yem amaçlı kullanılmak üzere GDO'ya onay verildi.

Abone ol

Biyogüvenlik Kurulu, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği'nin başvurusu üzerine genetiği değiştirilmiş 6 mısır, 2 soya çeşidi ve ürünlerinin hayvan yemlerinde kullanımına izin verdi.

Kurul, 8 GDO'lu ürünlerin hayvan yemlerinde kullanımına yönelik ithalat yapılabilmesini onayladı.Kurul'un konuya ilişkin kararları bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği tarafından, 11 Mayıs 2015'te genetiği değiştirilmiş 14 mısır, 9 soya, 4 kolza ve 10 pamuk olmak üzere 37 çeşidin hayvan yemlerinde kullanılması için başvuru yapılmıştı.

Bugüne kadar 7 soya ve 25 mısır çeşidi olmak üzere toplam 32 çeşide sadece yem amaçlı kullanılmak üzere GDO'ya onay verildi.

ulusalkanal.com.tr

NASA sosyal medyadan Astronot arıyor Sağlık İnsan ömrü 10 yıl uzadı Sağlık Türkiye organ bağışı konusunda sınıfta kaldı Sağlık Uzmanlar uyarıyor: Çocuklarınıza pazardan sağlıksız ayakkabı almayın Sağlık