Rusya'dan Kırım açıklaması: ''Kırım olası bir görüşmenin konusu olamaz''

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kırım'ın Rusya ve Ukrayna arasında olası bir görüşmenin konusu olmayacağını söyledi. Peskov, Kırım'ın Rusya toprağı olduğunu belirtti.

Abone ol

Rossiya 1 televizyonunda konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kırım konusuna değindi. ''Kırım Rusya’nın toprağı. Bu anlamda görüşmelerin gündemi olamaz” dedi ve bu nedenle görüşme konusunda bir ilerleme kaydedilemediğini belirtti.

Peskov, ''Rusya-Ukrayna ilişkilerinin bugün içinde bulunduğu durum üzücü. Teoride elbette ilişkilerin düzeltilmesi gerekiyor. Ancak şimdiye kadar Kiev’den aynı siyasi iradeyi görmüyoruz” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmeye de değinen Peskov, ‘Ukrayna’nın Rusya Karşıtına Dönüşümü’ projesinin bir devamı olarak nitelenebileceğini söyledi.

Peskov, Ukrayna’nın NATO’ya üye olmasının Rusya için bir tehdit olduğunu, zira bu durumda İttifak’ın askeri altyapısının Rusya sınırlarına yaklaşacağını kaydetti.

CHP heyeti Erbil'de: Heyet ile IKBY Başbakanı Mesrur Barzani bir araya geldi Gündem Aydın Söke'de orman yangını Gündem Bilim ve Ütopya Dergisi’nin acı günü: Semiha Güleç son yolculuğuna uğurlandı Gündem Salgına karşı yeni tedbirler alınacak mı? Gözler Bakanlar Kurulu'nda Gündem