Tuğrul Türkeş'ten MHP'ye dikkat çeken mesaj

Anayasa değişikliği için yapılan anketlerde beklnen sonucu alamayan AKP'de çalışmalar belediyelere kadar indi. Belediye başkanları referandum hedefi belirledi. Konya yüzde 85, Kahramanmaraş yüzde 70, Ankara Belediyesi yüzde 62 evet oyu hedefledi. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'ten ise halk oylaması kampanyasına ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi, "Ele güvenen yarı yolda kalır" diye konuştu.

Abone ol

Vatandaşı ikna edemeyen AKP, belediye başkanlarını harekete geçirdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın AKP'li belediye başkanlarıyla Antalya'da yaptığı referandum kampısının yeni ayrıntıları ortaya çıktı.

Yıldırım, toplantıya katılan büyükşehir belediye başkanlarından referandum için oy hedefi belirlemelerini istedi. Bu kapsamda, Konya belediyesi "Yüzde 85 evet" ile en yüksek oyu hedefledi. Ankara belediyesi yüzde 62, İstanbul yüzde 60, Kahramanmaraş da yüzde 70'in üzerinde evet oyu çıkartabileceğini savundu.

Başbakan Yıldırım, belediye başkanlarının halka, partili Cumhurbaşkanlığı ile belediyecilik sisteminin aynı olduğunu anlatmasını istedi.

AKP, referandum sürecine ilişkin il danışma toplantılarını da sürdürüyor. Ankara Mamak ilçe başkanlığının toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'ten dikkat çeken bir açıklama geldi.

Başkanlık sistemi teklifine MHP'nin verdiğini desteği göz ardı ederek konuşan Türkeş, "Ele güvenen yarı yolda kalır" ifadesini kullandı, sözleri MHP’ye mesaj olarak yorumlandı.

Türkeş daha önce de MHP lideri Devlet Bahçeli'ye güvenilmeyeceğini, ortada bir tuzak olabileceğini söylemişti.

16 Nisan'da yapılacak referandum için anket sonuçları AKP’yi rahatsız ediyor. Kulislere göre, kararsızların oranı yüzde 40'ları buluyor. Bu kararsızların çoğunluğu da teklife "Hayır oyu" vermeyi düşünenler.

ulusalkanal.com.tr

Kartal metrosunda intihar girişimi yaşandı - İstanbul haberleri Gündem 5 ilde elektrik kesintisi Gündem Antalya'daki yasa dışı dinleme davası Gündem Haymana'da bir okuldaki cinsel istismar iddiası Gündem