Bu nasıl rektör!

İzmir 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Mehmet Füzun, üniversiteyi medrese sandı, Sanatçı Müjdat Gezen'e sansür koydu. Gezen'in üniversitede katılacağı söyleşi, "siyasi konuşma ihtimali" gerekçesiyle iptal edildi. Başbakan Erdoğan'ın doktoru olarak tanınan Rektör Füzun, dekanlığın verdiği izni iptal etti. TÜMÖD ve öğrenciler karara sert tepki gösterdi.

Abone ol

Türkiye'nin en güzide üniversitelerinden İzmir 9 Eylül Üniversitesi, Rektör Mehmet Füzun'un sansür ve yasağıyla büyük bir skadala imza attı. Sanatçı Müjdat Gezen ve Gazeteci Uğur Dündar söyleşisi Rektörlük tarafından iptal edildi.

Yönetimin iptal gerekçesi tam bir rezalet. Başbakan Erdoğan'ın doktoru da olan Rektör Füzun, Gezen ve Dündar'ın "siyasi konuşma ihtimali" bulunduğunu söyledi.

Kararın duyulması gecikmedi. Cumhuriyetçi Düşünce Topluluğu Başkanı Ekrem Erkin Saçlı, karara sert tepki gösterdi.

Tüm Öğretim Elemanları Derneği İzmir Şube Temsilcisi Prof. Dr. Kayhan Kantarlı da bir açıklama yaptı. Kantarlı, Soma faciasının ele alınacağı endişesiyle söyleşinin iptal edildiğini söyledi.

HABER-KAMERA: YALÇIN ODABAŞI

ulusalkanal.com.tr

Boğaziçi Köprüsü'nde metrobüs kazası! Gündem Ali Şen hastaneye kaldırıldı Gündem AKP'de toplu istifa! Gündem Gözler 5 No'lu Hard Disk'in üzerinde Gündem