ABD Başkanı Harley'i tehdit etti

Küresel ticaret savaşları gittikçe farklı bir hal alıyor. ABD Başkanı Donald Trump ile Amerika'nın ünlü motorsiklet üreticisi Harley-Davidson şirketi arasındaki gerilim büyüyor. Trump, üretiminin bir bölümünü Avrupa'ya taşıyacağını açıklayan Harley Davidson'u twitter üzerinden tehdit etti, "Onlar için sonun başlangıcı olur "dedi.

Abone ol

Önce Trump sonra şirket adım attı. Peş peşe yapılan açıklamalarda gerilim tehdid düzeyine yükseldi. ABD başkanı ünlü motorsiklet üeticisini böyle tehdit etti.

Dünya ekonomi gündeminin ilk sırlaralarına oturan Trump- Harley kapışmasında yeni gelişmeler var.

ABD başkanının Avrupa ülkelerine yönelik başlattığı vergi artırımına tepki olarak Avrupa ülkelerinden missilleme geldi. Avrupa ülkeleri ABD'den ithal edilen ürünlerin vergisini artırdı.

İşte bu vergi kararı Avrupa'ya motorsiklet ihraç eden ABD'li Harley Davidson'u vurdu. Daha önce Avrupa'ya yüzde 6 vergi ile motorsiklet ihraç eden Harley Davidson'undan alınacak vergi yüzde 31'e çıktı.

Vergi adımlarından etkilenmek istemeyen Amerikalı motosiklet üreticisi Harley-Davidson, üretiminin bir bölümünü Avrupa'ya taşıma kararı aldı.

Harley Davidson'un bu kararıyla ilgili Trump sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kararı mazaret olarak yorumladı.

İlk twetine beklediği yanıtı alamayan ABD Başkanı, açıklamanın dozajını artırdı, Harley Davidson'a twetter üzerinden vergi tehdidinde bulundu.

ulusal.com.tr

Avrupa Birliği , olağanüstü liderler zirvesini topladı Dünya ABD ve Çin arasında Pasifik gerilimi Dünya İsrail'den Doğu Akdeniz'deki gerilimi tırmandıracak hamle Dünya İran ablukaya meydan okudu Dünya