Numan Kurtulmuş: ABD'nin darbe ile bağlantısı olduğunu düşünmüyoruz

AKP milletvekillerinden oluşan bir heyet Amerika'da temaslara başladı. Washington'da yapılan görüşmelerin ana gündem maddeleri; Fethullahçı Terör Örgütü'nün elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi, Suriye'deki gelişmeler ve Türk-Amerikan ilişkileri.

Abone ol

AKP'li milletvekillerinden oluşan bir heyet, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker başkanlığında Washinton'da çeşitli temaslara başladı.

AKP heyeti, Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerinin yanı sıra bazı düşünce kuruluşları, basın ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle temaslarda bulunacak.

Eker başkanlığında dört gün sürecek temaslarda Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sonrası yaşananlar, Gülen'in iadesi, Suriye ve Türk-Amerikan ilişkileri ele alınacak.

KURTULMUŞ, CNN INTERNATIONAL'A KONUŞTU

Bu arada halen Amerika'da bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CNN International televizyonunun canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kurtulmuş'a "Türkiye, ABD yönetiminin darbede rolünün olduğuna inanmıyor, değil mi?" sorusu yöneltildi. Kurtulmuş, Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi ile Amerika'nın bir bağlantısının olduğunu düşünmediklerini ancak Gülen'in sorumlu olduğunu söyledi.

Kurtulmuş ayrıca "Bizim ABD yönetiminden beklentimiz ya onu iade etmesi ya da iade süreci sonuçlanıncaya dek gözaltına alması" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Sürücülerin kabusu oldu: 470 bin araca ceza Gündem Benzin ve motorin fiyatlarına indirim yapıldı Gündem Vatan Partisi, Mersin'in Arslanköy Kasabası'nda temsilcilik açtı Gündem PKK hedefleri obüs toplarıyla vuruldu Gündem