Sporda koronavirüs önlemleri

Koronavirüs spor camiasını da vurdu. Birçok organizasyon iptal edildi. Bazı maçlar seyircisiz oynanacak. Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo kendini karantinaya aldı. Ülkemizde de virüse karşı stadyumlar dezenfekte edildi. Türkiye Futbol Federasyonu da bir dizi tedbir açıkladı.

Abone ol

Koronavirüs spor müsabakalarını da vurdu. Birçok lig ve mücadele ertelendi. Bazı maçların seyircisiz oynanmasına karar verildi.

UEFA, üye ülkeleri 17 Mart'ta tüm turnuvaların geleceğini görüşmek üzere toplantıya çağırdı. Ayrıca, Marca'nın haberine göre; UEFA, Avrupa Ligi maçlarının tamamlanmasının ardından Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin askıya alınacağını açıklayacak.

Milli futbolcu Merih Demiral'ın da forma giydiği Juventus'ta koronavirüs paniği yaşanıyor. İtalya'da salgın ciddi bir şekilde yayılırken, Torino ekibi Juventus oyuncularından Daniele Rugani'nin koronavirüse yakalandı. Yaşanan gelişmelerin ardından Juventus'un dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo İtalya'ya dönmeyeceğini kulübüne bildirdi.

Süper Lig'in 26. haftası öncesi stadlar dezenfekte ediliyor. Yarın oynanacak MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşması öncesi, ev sahibi ekibin stadı Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince dezenfekte edildi. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu bir dizi tedbir duyurdu. Tüm taraftara coronavirüs tedbirleri ile ilgili broşür dağıtılacak.

İspanya'da La Liga yönetimi, futbolda 1. ve 2. Lig karşılaşmalarını yeni tip koronavirüs nedeniyle askıya aldı.

Real Madrid basketbol takımında bir kişide koronavirüs tespit edildi. Futbol ve basketbol takımlarının aynı alanda çalışmalarını yaptığı için iki takımın karantinaya alındığı belirtiliyor.

Dünyadaki koronavirüs salgını dolayısıyla birçok spor organizasyonu askıya alınırken, Uluslararası Basketbol Federasyonu'ndan da bir açıklama geldi. FIBA yaptığı açıklamada 13 Mart’tan itibaren geçerli olacak şekilde, Kadınlar EuroLeague, Basketbol Şampiyonlar Ligi, FIBA Europe Cup gibi organizasyonları durdurduğunu açıkladı. Basketbolda THY Avrupa Ligi ve ULEB Avrupa Kupası maçları bir süreliğine askıya alındı.

NBA'de maçlar süresiz olarak iptal edildi. NBA'de Utah Jazz forması giyen Rudy Gobert'in yeni tip Koronavirüs testleri pozitif çıktı. Fransız yıldız Rudy Gobert, geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir basın toplantısında koronavirüs tehlikesini ciddiye almamıştı. Gobert, basın toplantısının sonunda masada bulunan mikrofon ve ses cihazlarını tek tek elleyerek gülmüştü.

ulusal.com.tr

Trabzonspor ve BtcTurk Yeni Malatyaspor PFDK'ya sevk edildi Spor Basketçi Rudy Gobert dalga geçtiği koronavirüse yakalandı Spor Merih Demiral'dan koronavirüs mesajı Spor Kasımpaşa ligin 26. haftasında yarın Göztepe'yi konuk edecek Spor