Diyarbakır'da açılım meydan!

Diyarbakır'daki ünlü Dağkapı Meydanı'na Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla, Cumhuriyet devrimine karşı gerici ayaklanmanın lideri Şeyh Sait'in ismi verildi. Karar, AKP'li ve BDP'li belediye meclisi üyelerinin oybirliğiyle alındı.

Abone ol

Diyarbakır'ın ünlü Dağkapı Meydanı'nın adı, belediye kararıyla "Şeyh Sait Meydanı"olarak değiştirildi. Karar, Belediye Meclisi'ndeki AKP ve BDP'li üyelerinin oybirliği ile alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Cumhuriyet devrimine karşı gerici ayaklanmanın lideri Şeyh Said ile 47 arkadaşlarının idam edildikleri merkez Sur İlçesi'ndeki Dağkapı Meydanı'nın adının değiştirilme kararının ardından konuştu.

Kışanak, büyük bir tarihi yanlışı düzelttiklerini iddia etti, İstiklal Mahkemeleri'ni hukuku katletmekle suçladı.

AKP Meclis Grubu adına söz alan Muhammed Akar da Şeyh Said'i rahmet ve şükranla andığını söyledi. AKP Grubu olarak böyle bir isim değişikliğini desteklediklerinin altını çizen Akar, meydanın suiletini bozan yapıların yıkılmasını ve yeniden düzenlenmesi gerektiğini de bildirdi.

ulusalkanal.com.tr

HES'çilerin işi zor! Yurt Türk Bayrağı'nı indiren zanlı konuştu Yurt ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan: Cumhuriyet sahipsiz değildir! Yurt Diyarbakırlı Sadiye Ana: Çocuğumu savaşanlar arasında gördüm Yurt