Bingöl esnafı PKK'yı kovaladı

Abone ol

PKK’lılar esnaftan kepenk kapatmasını istedi. Ancak esnaf dükkanlarının önünde beklemeye devam etti. Tartışma çıktı, teröristler işyerlerine taş ve havai fişeklerle saldırdı, polis aracını yaktı

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde, Lice’deki heykel yıkımını ve sonrasında çıkan olayları protesto etmek isteyen PKK’lı bir grup kepenk kapatmayan esnafa saldırdı. Esnaf da işinin engellenmesine tepki olarak sopalarla karşılık verince olaylar çıktı. PKK’lıları alandan uzaklaştıran esnaf kepenk kapatmadı.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı Mahsun Korkmaz’ın büstünün yıkılması, çıkan olaylarda Mehdin Taşkın isimli yurttaşın öldürülmesi üzerine HDP ve DBP’liler yürüyüş düzenledi.Yürüyüş öncesi esnafa kepenk kapatma çağrısında bulunulurken, yaklaşık 200 kişi ilçe merkezinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında yüzleri kapalı bir grup, bildiriler dağıtmaya başladı ve kepenk kapatma çağrısına uymayan esnafla tartıştı. Tartışma ardından grup, işyerlerine taş ve havai fişeklerle saldırdı. Esnaf saldırılar sonrasında birlik halinde PKK’lılara sopalarla saldırdı. Olaylara daha sonra polis müdahale etti. Müdahaleler sırasında bir polis aracı göstericiler tarafından yakıldı.

Polisin olayları önlemede yetersiz kalması üzerine jandarma ekipleri de takviye olarak ilçe merkezinde görevlendirildi. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği gruplar kaçarken, ilçeye Bingöl’den takviye polis ekipleri sevk edildi. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Olayda ikisi ağır olmak üzere 6 kişinin yaralı olduğu ifade edildi.

ESNAF RAHATSIZ

PKK yandaşları birçok kez eylemler sırasında esnafa kepenk kapatma konusunda baskı yapıyor. Bölgeden edinilen bilgilere göre, esnaf eylemlerden dolayı satış yapamıyor ve geçimini sağlamakta zorlanıyor. Esnafın ortalığı savaş alanına çeviren PKK’lılardan rahatsız olduğu belirtiliyor.

Muş’un Varto ile Bingöl’ün Karlıova ilçeleri arasındaki karayolunu ulaşıma kapatan PKK yandaşlarına güvenlik kuvvetleri müdahale etti.

Lice’deki olayları protesto etmek amacıyla 21 Ağustos günü saat 04.00 itibarıyla Varto-Karlıova karayolunu trafiğe kapatan gruba müdahale edildi. Bu sabah saat 08.00 itibarıyla yol ulaşıma açılırken, müdahalede yedi kişinin yaralandığı belirtildi. Bölgede geniş güvenlik önlemi alındı.

KCK: HEYKELİ KİM DİKTİ BİLMİYORUZ

Çözüm sürecindeki en kritik eşiklerden biri haline gelen Lice’deki heykel krizinde esrar perdesi giderek derinleşiyor. PKK’nın ilk silahlı eylemini yöneten Mahsum Korkmaz’ın heykelinin kimler tarafından ne amaçla dikildiği sorgulanırken ANF’ye konuşan KCK yönetiminin önemli isimlerinden Sabri Ok’tan açıklama geldi. Ok, “Mahsum Korkmaz yoldaşımızın heykeli ya da büstü orada nasıl yapıldı, kimin kararıyla yapıldı gerçekten bilmiyoruz. Bu hareketimizin bir kararı değildi” dedi.

Bu kararın bir zamanlama sorunu taşıdığını söyleyen Ok, “Tabii ki gün gelecek Egitlerin, Mazlumların, Kemallerin, Hayrilerin anıtları büstleri anıları yaşatılacak ve Kürt halkı da bunları görecektir. Ama bu gün böyle bir süreçte böyle bir kararımız yoktu. Bunu kim yaptı bilmiyoruz” dedi.

MÜDAHALEYİ LANETLEDİ

TSK’nın müdahalesini lanetlediğini söyleyen Ok, “Kesinlikle bir saldırıdır bunu lanetliyoruz, kınıyoruz. Hiç kimse Kürtlerin değerlerine böyle kolay müdahale edilmeyeceğini ya da müdahale edilirse hiçbir tepki gelişmeyeceği yanlışına kapılmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Aydınlık

Mecidiyeköy'de patlama ve yangın! Gündem O cinayeti itiraf etti Gündem Sahil Güvenlik'ten kayıp 5 genç ile ilgili açıklama Gündem Muhalefetin, Kılıçdaroğlu yönetiminden farklı bir çözümü yok! Gündem