Tuncay Güney hakkında yakalama kararı

Kumpası açığa çıkarabilecek kritik bir adım atıldı. Ergenekon tertibinin kilit ismi Tuncay Güney hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ergenekon tertibiGüney'in verdiği ifadelerle başladı ancak bugüne kadar hiç peşine düşülmedi. İşte Tuncay Güney'in tertipteki rolü ve ilişkileri.

Abone ol

Kumpası açığa çıkarabilecek kritik bir adım atıldı. Ergenekon tertibinin kilit ismi Tuncay Güney hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ergenekon tertibiGüney'in verdiği ifadelerle başladı ancak bugüne kadar hiç peşine düşülmedi. İşte Tuncay Güney'in tertipteki rolü ve ilişkileri.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Tuncay Güney hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan'ın yürüttüğü soruşturmada Güney'e yöneltilen suçlama "örgüt üyeliği ve casusluk." Tuncay Güney'in ‘kırmızı bülten’ çıkarılak yakalanması için de dosya hazırlandığı öğrenildi.

Türkiye onu Ergenekon tertibinin kilit ismi olarak tanıdı. 2001 yılında otomobil dolandırıcılığı suçundan gözaltına alındığında verdiği ifadeler Ergenekon tertibinin temelini oluşturdu.

Sözde Ergenekon örgütünün şeması onun ifadelerine göre hazırlandı. Tuncay Güney ise 10 yıllık vize ile önce ABD'ye kaçtı, sonra Kanada'ya yerleşti. Yahudi oldu ve Hahamlık yapmaya başladı. ABD'ye giderken dönemin MİT İstanbul Bölge Başkanı Kubilay Günay'ın ekibinin de kendisine eşlik ettiği öne sürüldü.

Ergenekon tertibi, 2001 yılında Tuncay Güney'in evinde ve iş yerinde yapılan aramalarda bulunduğu öne sürülen belgelerle yürütüldü. 6 yıl sonra başlatılan ve dalga dalga yayılan operasyonlarla İşçi Partisi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye'nin aydın birikimi hedef alındı.

Tuncay Güney'in İpek soy ismi ile MİT'e kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Eski MİT'çi Mehmet Eymür'ün yasa dışı faaliyetleri nedeniyle kapatılan kontrterör merkezinde görevli olduğu açıklandı.

Güney'in karanlık ilişkileri bunlarla da sınırlı değil. Uzun süre Fethullah Gülen’in Altunizade’deki FEM Dersanesi’nin en üst katında bulunan özel bürosunda çalıştı ve Gülen'in randevularını organize etti. Ardından Samanyolu Televizyonu'nun kurucuları arasında yer aldı.

Ergenekon soruşturmasında şüpheli olarak görünse de ifadesine hiç başvurulmadı. Dönemin özel görevli savcıları Tuncay Güney hakkındaki soruşturmanın akıbetini gizledi. Ergenekon hakimleri de Güney'in dinlemesi taleplerine kulak asmadı.

Tertibin odağındaki sır isim olan Tuncay Güney, Şubat 2013'te katıldığı bir televizyon programında "Ergenekon bir projeydi, bitti" ifadelerini kullanmıştı. Tuncay Güney'in sorgulanması tertipçilerin ortaya çıkarılması açısından oldukça kritik.

ulusalkanal.com.tr

Barzani'nin rüyası Gündem KPSS'deki kopya skandalı Gündem ABD Genel Kurmay Başkanı'ndan net yanıt! Gündem Meclis'te kabul edildi! Gündem