Çağlayan Adliyesi karıştı! Gözaltı ve yaralılar var!

Abone ol

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın DHKPC'liler tarafından rehin alınarak şehit edilmesinin ardından Çağlayan Adliyesi'nde güvenlik önlemleri arttırıldı. Arama nedeniyle avukat girişinde metrelerce kuyruk oluştu. Duruşmalarına geciken ve el dedektörüyle üst araması yapılan avukatlar ile güvenlik görevlileri arasında zaman zaman tartışma yaşandı.

Avukat Yasası'nda yer alan “Avukatın üstü aranamaz” maddesi nedeniyle avukatlar geçmişte Çağlayan Adliyesi'ne çipli kartlarını okutarak giriyordu. Ancak Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın makam odasında şehit edilmesinin ardından arttırılan güvenlik önlemleri nedeniyle dün avukatların adliyeye girişine el dedektörüyle arama yapılmaya başlandı. Bunun üzerine adliye dışında uzun avukat kuyrukları oluştu. Duruma tepki gösteren avukatlarla önce özel güvenlik görevlileri daha sonra ise adliye içerisinde hazır bekletilen polisler arasında sert tartışmalar yaşandı. Avukatlar X-Ray cihazlarına vurarak, yuhalayarak ve ıslık çalarak duruma tepki gösterdi. Görevliler ise talimatın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verildiğini söyledi. Avukatlar ise yapılan aramanın yasaya aykırı olduğunu belirterek suç işlendiğini söyledi.

Tartışmaların ardından üzerlerini aratmayan bir grup avukat adliye içerisine giriş yaptı. Tutanak tutan avukatlar daha sonra Başsavcının yanına çıktı. Başsavcı vekili ile görüşen avukatlar taleplerinin ve tutanağın Başsavcı'ya iletilmesini isteyerek adliye girişindeki arama noktasına geri döndü.

AVUKATLARA MÜDAHALE:

1 YARALI 2 GÖZALTI

"Avukata dokunma dokunursan yanarsın","Diren avukat" diyerek x-ray cihazının üzerine oturan avukatlara kısa süre sonra polis ve özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Müdahale sırasında çıkan arbede de Refika Korkmaz isimli avukat kafasını yere vurarak baygınlık geçirdi. Avukat Korkmaz, 15 20 dakika sonra gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ayrıca avukat Hüseyin Boğatekin ve Zulfikar Erden gözaltına alınarak adliyenin nezaretine konuldu. Öte yandan avukatların giriş yaptığı yere ise yeni x-ray cihazı getirildi.

Adliye dışarısında da yoğun güvenlik önlemi

Öte yandan adliye dışarısında da sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. Adliyenin dışarısındaki alanın büyük kısmı polis barikatları ile çevrildi. Polis araçlarının ve TOMA'nın hazır bekletildiği alana sadece polisler giriş yapabiliyor.

Seda Akyüz/Aydınlık

Gladyonun bireysel terörizmi Gündem Hükümetin gizlediği skandalı Vatan Partisi açıkladı: 16 değil, 152 adamız işgal altında Gündem Davutoğlu'ndan ''Mütevazi büyüme'' açıklaması Gündem Vatan Partisi'nden Avrupa Birliği'ne nota Gündem