Aziz Yıldırım: 'Gerekeni yaparız'

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, son günlerde medyada yayınlanan haberlerin ardından basının karşısına çıktı. Yıldırım, takımın fazla izin ve tatil yaptığını savunarak, bu konuda Ersun Yanal'ı uyardığını doğruladı. Yıldırım "Uyarılarımız dinlenmezse gerekeni yaparız ama şu anda böyle bir durum yok" diye konuştu.

Abone ol

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım son dönemde teknik direktör Ersun Yanal ile tartışma yaşadıkları yönünde medyada çıkan haber sonrası bir basın toplantısı düzenledi. Takımın 2.5 aydır tatil yaptığını söyleyerek eleştiriler yapan Yıldırım, Yanal'ı bu konuda uyardığını doğruladı. Yıldırım, uyarılarının dinlenmemesi durumunda gerekeni yapacaklarını da net bir dille belirtirken, şu anda böyle bir durumun söz konusu olmadığını da sözlerine ekledi.

Yıldırım'ın sözlerinden öne çıkan satırbaşları şöyle:

"Soma için yardım maçı yapılacak. Taraftarlar hep beraber oturacak. Soma'daki şehitleri anacağız. Hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum."

"Fenerbahçe Spor Kulübü şirket mantığıyla idare edilmektedir."

"Fenerbahçe şampiyon olduktan sonra 2.5 aylık bir tatil yapmıştır. Personel ve teknik heyet de tatil yaptı. Benim görevim yeni sezonun planlamasını denetlemekti. Şirketleri yönetenlerin gerekli ikazları yapmaları gerekir. Bunun karşılığında yeni dönemde geçmişi unutarak şampiyonluk için çalışmaları lazım. Bunları anlatmak yönetimin ve başkanın görevidir. Ben basında konuşmam. Ben bu kulübü yöneten insanlarla yüzyüze konuşurum. Kimsenin özel hayatı beni ilgilendirmez. O özel durum takıma zarar veriyorsa o zaman ikaz ederim. Ben kimsenin özel hayatı ile ilgilenmem. Ben nasıl hayatıma dikkat ediyorsam onlardan da bunu istemek benim görevimdir. Gerektiğinde kızmak bağırmak benim görevim."

"Şampiyonlukta başarı varsa yönetimin payı yok, başarısızlıkta ise yönetim sorumlu şeklinde bir anlayış var."

"Bu sezon 1 oyuncu oldık, ilk defa nokta atışı bir transfer yaptık. Başka oyuncu almayacağız"

"Takıma bu sene de şampiyon olmamız gerektiğini anlattım."

"Hocaya takıma fazla izin vermeme konusunda bazı şeyler anlattım. Tatilin uzun olduğunu anlattım. Kulüpte çalışan herkese para savurmayalım dedim. Çalışmak gerektiğini anlattım. Ben oraya kızmaya gitmedim. Olayı ortaya koydum. 2.5 ay tatil yaptıktan sonra tekrar adapte olmak zor oluyor. Biz Şampiyonlar Ligi'ne gidersek camianın acıları azalır, bunu yapmak zorundayız."

"Uyarılarımız dinlenmiyorsa gereğini yaparız. Şu anda öyle bir durum söz konusu değil."

"Gazetelerde yazıp çizmelerle futbolcu alma dönemi bitmiştir."

"Ben karar alırsam anında alırım 3-5 gün beklemem."

"Ersun Yanal çalışıyorsa benim için mesele bitmiştir. Öbür tarafı kendi problemidir. Bugün bütün basında Soma olsun isterdik. Ama başka şeylerle meşgul olunuyor."

"Fenerbahçe takımı kötü oynarsa basın bunu sorgular. Bunun dışında sorgulamak basının görevi değil. Bu magazin gazeteceliğine giriyor." (Ntvspor)

Milli takıma veda etti Spor Eski milli basketbolcu intihar etti Spor Trabzonspor ve Karabüksporun Avrupa'daki rakipleri belli oldu Spor 6 gol yedi ama tur atladı Spor