Dokuz Eylül Üniversitesi'nde skandal

Dokuz Eylül Üniversitesi genel sekreterliği onayı ile Eğitim-İş Sendikası'nın işyeri temsilciliğinin kilidini kırıldı ve ofis boşaltıldı. Rektörün haberi olmadığı bu olay ile ilgili bir idari soruşturma başlatılmadı. Eğitim-İş Sendikası 4 No'lu Yükseköğretim Şube yetkilileri, konuyu yargıya taşıdı.

Abone ol

Kapı kilidini kırarak içeri girdiler, ofis malzemelerini dışarı çıkardılar. Atatürk fotoğraflı afişi de yırtıp bir kenara attılar. İşte bütün bunlar bilim yuvası çatısı altında yaşandı. Konu yargıya taşındı.

Eğitim-İş Sendikası, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yetkiyi aldı ve Tınaztepe Yerleşkesi'ndeki işyeri temsilciliğini kullanmaya başladı. Bir hafta sonu ofiste kimse yokken; üniversite genel sekreterinin onayı ile Fen Fakültesi yönetimi, sendikanın işyeri temsilciliğinin kapı kilidini kırarak içeri girdi.

Eğitim-İş Sendikası İzmir 4 No'lu Şube Başkanı Haşim Karaman, yaşananları bütün çıplaklığı ile Ulusal Kanal'a anlattı.

Sendika yöneticileri temsilcilikten çıkarılan belgeleri teslim aldı. Ancak 2 afiş eksikti.

Olay üzerine sendika yönetimi rektör ile bir araya geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik'in olaydan haberi yoktu, genel sekretere; "odayı sendikaya verin" talimatı verdi. Ancak iş yeri temsilciliği iade edilmedi.

Eğitim İş yönetimi, rektörden idari soruşturma açmasını istedi ancak talepler yanıtsız bırakıldı. Bunun üzerine de sendika olayı yargıya taşıdı.

Ulusal Kanal konuyu üniversite yönetimine sordu. Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Recep Yiğit konuşmak istemediğini ve konuyla ilgili kamuoyuna önümüzdeki süreçte bilgilendirme yapacaklarını belirtti.

HABER: UFUK AKKAYA - KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr

Siyasetin gündemi Kandil operasyonu! Kim ne dedi? Gündem Devlet Bahçeli'den AKP'li adaylara sert tepki Gündem İlker Yücel: HDP tatlı değil Beşiktaş'ta patlayacak bombaları hazırlıyor Gündem Irak'ın kuzeyinde 155 terörist etkisiz hale getirildi Gündem