"Hükmen tutukluluk diye bir kavram yok"

Siyasetçi ve hukukçular uzun tutukluluk süreleri ve hükmen tutukluluk kavramını Ulusal Kanal'a değerlendirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan 5 yıl çok uzun bir süre AKP samimiyse tutukluluk 3 yıl olsun, gelsinler teklifi yasalaştıralım" dedi. Yargıçlar ve Savcılar Sendikası Başkan Yardımcısı Bülent Yücetürk da ceza ve usul yasasında "hükmen tutukluluk" kavramı olmadığına dikkat çekti. Yücetürk, 5 yılı aşan tutuklulukların tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Hukuk ve siyaset dünyası uzun tutukluluk süreleri ve hükmen tutukluluk kavramlarını değerlendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 5 yıllık sürenin çok uzun olduğunu söyledi.

Tutukluluk süresi 2+1 yıl olması için yasa teklif verdiklerini belirten Tezcan , "AKP samimiyse gelsinler teklifi yasalaştıralım" dedi

Yargıçlar ve Savcılar Sendikası Başkan Yardımcısı Bülent Yücetürk, hükmen tutukluluk kavramı hakkında konuştu. Yücetürk, Yasalarımızda hükmen tutukluluk diye bir kavramının olmadığını belirtti.

CHP'nin hukukçu Mİlletvekilleri İlhan Cihaner ve Emine Ülker Tarhan, uzun tutukluluk süreleri ve hükmen tutukluluk kavramını yorumladı.

İlhan Cihaner, yasamızda olmayan tutukluluk kavramının özgürlükleri daraltamayacağını kaydetti.

Emine Ülker Tarhan da Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 5 yıllık kararı hatırlattı, "süreyi aşanlar tahliye edilmelidir" dedi.

Haber: Deniz Adalı

Kamera: Fuat Şahin

ulusalkanal.com.tr

"Alo Fatih yayınımızı derhal kesin" Gündem İşte İmralı'daki Apo 6 ve 7 Gündem Enstrümanın itibarı Gündem Üçüncü havaalanı projesi durdu Gündem