Dinlemelerin bilançosu çıkarıldı

Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun TİB'deki yasadışı dinlemelerle ilgili hazırladığı rapor Gölbaşı Başsavcılığı'na sunuldu. Raporda, 950 siyasetçi, işadamı ve bürokratın yasadığı dinlendiği tespiti yer aldı. Üstelik şimdilik sadece TİB'deki 200 milyon dinleme kaydından 60 milyon ses kaydının taraması yapıldı.

Abone ol

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndaki yasadışı dinlemelerle ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun hazırladığı rapor, dinlemelerin bilançosunu gözler önüne çıkardı. Raporda; 950 siyasetçi, işadamı ve bürokratın dinlendiği, 180'e yakın yasadışı ses kaydının olduğu ve 76 kriptolu telefonun kaydının alındığı tespit edildi.

Habertürk'ün haberine göre, Teftiş Kurulu bir aylık çalışmalar sonunda 200 milyon telefon dinlemesinden sadece 60 milyonunu tarayabildi. Taramalarda, 950 siyasetçi, işadamı ve bürokratın mahkeme kararı olmadan dinlendiği belirlendi. Dinlemelerle ilgili bilirkişinin TİB'de yaptığı taramalarda 180'e yakın hukuksuz, yasadışı Ses kaydı tespit edildi Dosyaların 'image' taraması Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'na bırakıldı.

Yasadışı dinleme ağına bazı TİB çalışanlarınında da takıldığı tespit edildi. Dinlemelerin casusluk bağlantısıyla yapıldığı belirlendi. Ancak bu kayıtların nereye aktarıldığı, kimlere ya da hangi ülkeye verildiğine ilişkin veriye ulaşılamadı. Selam ve Tevhid soruşturması kapsamında yapılan yasadışı dinlemeler, Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen 'casusluk' soruşturması kapsamına alındı.

Savcılığın tespit ettikleriyle birlikte devlet protokolünün kullandığı 76 adet kriptolu telefonun dinlendiği ve kayıtlarının alınarak kurum dışına çıkarıldığı tespit edildi. Rapor, başsavcılığa da gönderildi.

ulusalkanal.com.tr

Genelkurmay: 'Kalaşnikof ile ateş açan gruba karşılık verildi' Gündem Dikkat! 60 bin kişinin ehliyetine el konuldu! Gündem ABD'den Türkiye'ye "Durdurun" talebi Gündem KDGM'de istifa şoku! Gündem