AKP'li vekil, YPG'li teröristin taziyesine neden gittiğini Ulusal Kanal'a açıkladı

HDP'li vekillerin teröristlerin taziyesine gitmesiyle başlayan polemik sürerken arşivdeki bir fotoğraf yeni bir tartışma yarattı. Fotoğraf, AKP Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu'nun Irak'ta ölen bir YPG'li teröristin taziyesindeyken çekildi. Ulusal Kanal'a konuşan Ensarioğlu ise "açılım sürecinde gittiğim bir taziyeydi" diyerek kendini savundu.

Abone ol

PYD'li teröristin taziyesine giden HDP'lilere tepki giderek artraken AKP'yi de zor durumda bırakacak bir taziye fotoğrafı ortaya çıktı.

Odatv'nin yayınladığı fotoğrafta AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, öldürülen bir YPG'linin taziye çadırında poz veriyor.

Ensarioğlu taziyesine katıldığı YPG'li 20 Ağustos 2013’te IŞİD'e karşı savaşırken hayatını kaybeden Şerzat Diyarbaz kod adlı Abdulkadir Durgın. Durgın'ın cenazesi 19 Haziran 2015'te Diyarbalır Dicle'ye getirilmişti.

AKP'li Ensarioğlu, taziye sonrasında sosyal medya hesabından da bu fotoğrafı paylaştı ve "Şengal'de çatışmada yaşamını yitiren Abdulkadır Durgın'ın taziyesindeyiz. Allah rahmet eylesin" mesajını iletti. Ensarioğlu'nun arkasındaki YPG bayrağı ve YPG liderlerinin posterleri dikkat çekti.

Ulusal Kanal'a konuşan Galip Ensarioğlu, fotoğrafın gerçek olduğunu belirterek taziyeyi savundu. Taziyeye açılım sürecinde gittiğini belirten Ensarioğlu, o dönemde YPG'nin IŞİD ile savaştığını ve Türkiye'ye karşı düşmanca bir faaliyette bulunmadığını söyledi. HÜDA-PAR'lıların da taziyesine gittiğini belirten AKP'li vekil, "Ancak hiçbir zaman PKK'lıların taziyesine gitmedim" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Guinness Rekorlar Kitabına girmek için 90 bin battaniye örecekler Gündem AVM'lere acil tıbbi durum butonu konulacak Gündem Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: İki ayrı referandum gerçekleştirebiliriz Gündem Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: İtalyan polisi kadınlarımızı taciz etti Gündem