Okullar açıldı, salgın hastalık arttı

Okulların açılmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci ders başı yaptı. Öğrencilerin birbirleriyle yakın temasta olması ise bulaşıcı hastalıkların yayılmasını kolaylaştırıyor. Salgın hastalıklara karşı öğrencilere, velilere ve eğitimcilere ne gibi görevler düşüyor? Cevabı haberimizde.

Abone ol

Milyonlarca öğrenci için ders zili çaldı. Okulların açılmasıyla birlikte birçok salgın hastalık çocuklar için tehdit oluşturuyor.

Salgın hastalıkların yayılmasının en önemli nedenlerinden biri kalabalık okul ortamları.

En sık görülen bulaşıcı hastalıkların başında üst solunum yolları enfeksiyonları geliyor.

Özellikle ilkokul öğrencilerinde görülen bitlenme de çocukları bekleyen sorunlardan biri.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Başak Namdar Çelikkan ile çocukları salgın hastalıklardan korumak için alınması gereken önlemleri konuştuk.

Alınması gereken önlemlerin başında, ellerin sık sık yıkanması ve sınıfların tenefüs aralarında havalandırılması geliyor.

Salgın hastalıklara karşı bağışıklık sağlayan aşıların ise düzenli yapılması gerekiyor.

Son dönemlerde çocuklar arasında artan bulaşıcı hastalıklardan biri de el, ayak, ağız hastalığı. Yüksek ateşle başlıyor, gribal enfeksiyonla benzer etkiler gösteriyor.

Hastalıklar, çocukların derslerindeki verimini düşürüyor, okuldaki başarısını da olumsuz yönde etkiliyor. Hasta çocuğun okula gönderilmemesi ve evde dinlendirilmesi ise hastalığın bulaşmasını önlüyor.

ulusal.com.tr

TEOG'un yerine hangi sistem gelecek? Sağlık Tüm liselerden ortak ses: İlk dersimiz Atatürk Sağlık Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Derslik başına öğrenci sayısını 24'e düşürdük Sağlık Okul servislerine 'özel ehliyet ve plaka' önerisi Sağlık