Sağlık Bakanı Koca son durumu açıkladı: Vaka sayısı düştü iyileşen sayısı arttı

Türkiye koronavirüs salgınında kontrollü olarak ilerlemeyi başarıyor. Son rakamlara göre, 3 bin 845 hasta taburcu edildi, 2 bin 861 yeni tanı kondu. Yani iyileşen hasta sayısı vaka sayısını yine geçti. Bu mücadelede 106 vatandaşımız da yaşamını yitirdi.

Abone ol

Türkiye 10 Mart'an bu yana koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Gerek önlemlerin erken alınması gerek sağlık ordusunun başarısı sayesinde kontrol elden bırakılmadı.

Yaklaşık 45 günün sonunda iyi haberler de geldi. 2 gündür iyileşen hasta sayısı, vaka sayının önüne geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından duyurdu son verileri.

Yeni 3 bin 845 hasta taburcu edildi, 2 bin 861 yeni tanı kondu. Taburcu olanların sayısı yeni hastaların sayısından 984 fazla. Bu da salgının bir nebzede olsa kontrol altına alındığını gösteriyor.

Hastalıktan iyileşenlerin toplam sayısı ise 25 bini geçti. Sağlık bakanı koca, testlerin pozitif çıkma oranın azaldığını söyledi. Bu tabloya tedbirlerle destek verilmesinin şart olduğunu belirtti.

Virüsten dolayı 25 Nisan'da 106 kişi yaşamını yitirdi. Toplamda vefat sayısı 2 bin 706 kişiye yükseldi.

Toplam test sayısında da Türkiye 868 bin 565 rakamını gördü.

ulusal.com.tr

Rize'de ''Çayeli'nden öteye'' türküsü Kovid-19'a göre uyarlandı Gündem Minik kuğular eğitimlerine devam ediyor Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Ermeni soykırımı yalanına karşı hükümeti uyardı: İbrahim Kalın yanlış mevzide Gündem Balıkçılar sezonu buruk bitirdi Gündem