Erdoğan'ın güvenliği için Atatürk Evi gözden çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güvenliği için Atatürk Evi gözden çıkarıldı. Atatürk Orman Çiftliği içindeki Cumhurbaşkanlığı Konutu'nun güvenliği gerekçesiyle, arazi içinde yer alan Atatürk Evi, tarihi SİT alanı olmaktan çıkarıldı.

Abone ol

Mahkeme kararları ve kamuoyu tepkisine rağmen Atatürk Orman Çiftliği içine yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı için Atatürk Evi gözden çıkarıldı.

Ek binalarının inşası devam eden Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yer alan Cumhurbaşkanlığı Konutunun güvenliği gerekçesiyle yeni adımlar atıldı. Atatürk Orman Çiftliği arazindeki Atatürk Evi, tarihi SİT alanı olmaktan çıkarıldı.

Karar Ankara 1 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 10 Eylül'de alındı. Sarayın güvenliği için Atatürk Evi, Tarımcı Atatürk Meydanı ve bazı bölgeler sit alanı kapsamı dışında tutuldu.

Atatürk Evi ve Marmara Köşkü binası tescilli olduğu için yıkılamıyor veya bir değişiklik yapılamıyor. Ancak alınan kararla yabancı konuklar için MİT’ten alınan ve Cumhurbaşkanlığına kiralanan Marmara Köşkü’nün çevresinde çok sayıda değişiklik yapılabilecek.

Alınan karar Kültür Varlıkları Kurulu'nun "Toplumun geçmişiyle geleceği arasındaki bağı koruma" misyonuyla da çelişiyor.

ulusalkanal.com.tr

54'ncü yılında düzenlenen törenle anıldı Gündem "130 bin kişilik jandarma birliği görevlendireceğiz" Gündem Askeri birliğe saldırı: 1 asker yaralı Gündem Fethullah Gülen'e hapis istemi Gündem