TSK'nın düşürdüğü İHA hakkında yeni açıklama

Türk F 16'ları Suriye sınırında bir insansız hava aracını düşürdü. Türk Ordusu hava aracının "milliyetinin belirlenemediğini" ifade etti. Düşen İHA'nın Rusya'ya ait olduğu iddia edildi ancak bu iddia Moskova tarafından jet hızıyla yalanlandı. Türk Dışişleri Bakanlığı da "Kime ait olduğu henüz belirlenemedi" açıklaması yaptı

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye sınırında "milliyeti belirsiz bir hava aracı" düşürüldüğünü açıkladı.

Açıklamaya göre, İnsansız hava aracı Türkiye Hava Sahası’nın 3 kilometre kadar içine girdi.

F 16’lar elektronik dalga göndererek İHA'yı uyardı. Ancak İHA uçuşunu sürdürdü.

Bunun üzerine F 16’lar devreye girdi. F 16'lardan açılan ateşle İHA düşürüldü.

İHA’nın enkazına ulaşıldığı ve üzerinde milliyetini belirleyecek bir ibarenin bulunmadığı bildirildi.

Basında düşen ilk haberlerde İHA'nın Rusya'ya ait olduğu iddia edildi. Ancak Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya'ya ait insansız hava araçlarının planlandığı gibi görevlerine devam ettiğini belirtti.

Konaşenkov, "Suriye'de tüm Rus uçakları görevlerini tamamlayıp güvenli bir biçimde üslerine geri döndü. İnsansız hava araçlarımız da önceden planlandığı gibi görevlerine devam ediyor.'' ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, "İnsansız hava aracı sınırın 3 kilometre içerisinde vuruldu. Kime ait olduğu henüz belirlenmedi. Kime ait olduğunu belirleyince açıklayacağız" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Tunceli'de PKK'ya son yılların en büyük operasyonu Gündem AADDB Genel Başkanı Dursun Arı yazdı: AİHM'in Perinçek-İsviçre davası kararı yüzyıllık yalanı bitirdi Gündem Prof. Dr. Şerafettin Turan hayatını kaybetti Gündem TSK'dan açıklama: Hava aracı düşürüldü Gündem