Teröristlere silah yardımı onaylandı

IŞİD stratejisi adı altında Suriye ordusuyla çatışan teröristlere silah yardımı, Amerika Kongresi tarafından onaylandı. ABD Başkanı Barack Obama, "Düzenleme stratejinin ana unsurlarındandı" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Amerika Başkanı Barack Obama, IŞİD stratejisi adı altında ortaya koyduğu plan için Amerika Kongresi'nden onay aldı. Suriye'ye karşı çatışan terör gruplarına silah desteği için kongrenin onayına sunulan düzenleme 73 evet oyuna karşı 22 hayır oyuyla kabul edildi.

Obama, Kongre'deki oylamanın ardından Beyaz Saray'da kameralar karşısına geçti. Düzenlemenin stratejinin "anahtar unsurlarından" olduğuna dikkat çeken Obama, Kongre'nin kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ABD'nin yeni Ortadoğu koalisyonunu genişletmek için çalışmaya devam ettiğini belirten Obama, "Amerika olarak Suriyeli muhaliflere zaten yardımları artırdık. Kongre'nin onayladığı bu düzenleme sayesinde de muhaliflerin daha fazla güçlenmesine yardım edilebiliriz" dedi.

Obama, ABD askerinin Irak’ta kara operasyonlarına katılmayacağını, sahada çatışan unsurlara danışmanlık yapacağını yineledi.

ulusalkanal.com.tr

Perinçek, Emperyalist Yalanı Atina’da Çiğnemek için Yurtdışı Yasağının Kalkmasını İstedi Gündem Yargıtay'dan çarpıcı karar Gündem Yeniçağ gazetesi yazarı İşçi Partisi’ni yazdı Gündem Soma faciasıyla ilgili 12 gözaltı Gündem