Raul Castro'dan yardım talep etti

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Küba'ya resmi bir ziyaret düzenliyor. Abe, Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro ve Küba'nın Cumhurbaşkanı Raul Castro ile bir araya geldi. Japon Başbakan, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne karşı Raul Castro'dan yardım istedi.

Abone ol

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Küba'ya üç günlük tarihi bir ziyaret düzenliyor. Küba’yı ziyaret eden ilk Japon başbakanı olan Abe, Küba'nın Cumhurbaşkanı Raul Castro ile bir araya geldi.

Görüşmede Japonya - Küba arasındaki ekonomik projeler, Güney Çin Denizi ile Doğu Çin Denizi’ndeki sorunlar ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin nükleer faaliyetleri masaya yatırıldı. Japon Başbakan, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne karşı Raul Castro'dan yardım talep etti.

Abe ayrıca, Havana'da Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro ile bir araya geldi. Fidel Castro ile Abe arasında yapılan görüşmede iki ülke ilişkileri, tarım, eğitim ve sağlık konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Abe, Küba'yı ziyaret eden ilk lider olurken Fidel Castro ise 2002 yılında Japonya'da temaslarda bulunmuş ve Hiroşima Barış Anıtı Parkı'nı ziyaret etmişti.

ulusalkanal.com.tr

Leyen ve Votel, Musul operasyonu için Barzani ile görüştü Dünya Ryabkov: Amaç, Suriye ve Rus uçaklarının uçuşunu engellemek Dünya Kerry: Rusya ile aramızda anlaşmazlık var Dünya Faciada ölü sayısı 89'a yükseldi Dünya