Bakan Akar, Azerbaycan ve Nahçıvan askeri heyetinin ardından Katar Savunma Bakanı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Akar, üçlü zirve sonrasında Bakan Akar, Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ordu Komutanı ile Katarlı mevkidaşı ile görüştü. Katar Savunma Bakanı Muhammed el-Atiyye'yi Milli Savunma Bakanlığında askeri törenle karşıladı.

Abone ol

Milli Savunma Bakanlığı hareketliydi. Bakan Hulusi Akar, Malta ve Libya zirvesinden sonrada temaslarına devam etti. Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı ve Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ramiz Tahirov, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ordu Komutanı Orgeneral Kerem Mustafayev'i ağırladı.

Görüşmeye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de katıldı.

Milli Savunma Bakanlığı'nda önemli bir görüşme daha gerçekleşti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye ile bir araya geldi.

Bakan Akar, mevkidaşı Muhammed el-Atiyye'yi Milli Savunma Bakanlığında askeri törenle karşıladı.

Şeref Defteri'nin imzalanmasının ardından iki bakan baş başa görüştü. Görüşmede, bölgesel konularla iki ülke arasındaki savunma ve güvenlik iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede Bakan Akar'ın, Katar ile birçok alanda stratejik ortaklığın devam ettiğini belirterek, "Libya’daki meşru hükümete ve istikrar ortamının sağlanmasına yönelik ciddi anlamlı destek için müteşekkiriz." ifadesini kullandığı öğrenildi.

Söz konusu ziyaretin, Milli Savunma Bakanı Akar’ın hafta sonu Katar’a düzenlediği ziyaretin devamı niteliğinde olduğu belirtildi.

Akar, hafta sonu Katar’da temaslarda bulunmuş, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani ile biraraya gelmişti

ulusal.com.tr

Rusya'dan Azerbaycan ve Ermenistan'a ateşkes çağrısı Gündem İçişleri Bakanı Soylu CHP'nin önergesine yanıt verdi: KADES'e 2 yılda 35 bin şiddet ihbarı geldi Gündem Araç muayene ücretlerine vatandaşlardan tepki Gündem TTK Başkanı Yaramış'a suç duyurusu: "FETÖ'ye bilerek yardım ederek görevini kötüye kullanmıştır" Gündem