İdlib karadan Afrin havadan izleniyor! Özel Kuvvetler keşif yapıyor

İdlib kuşatma altında. Bölgeye giren keşif timi 14 ayrı gözlem noktasını tespit etmeye çalışıyor. TSK, 7 köyde kontrolü sağladı ve 30'dan fazla kontrol noktası oluşturdu. Afrin'de ise terör örgütü PKK'nın attığı her adım havadan anbean izleniyor

Abone ol

Özel Kuvvetler'e bağlı keşif timi İdlib'te. İlk keşif çalışmalarına İdlib ile Afrin arasındaki sınır bölgesinden başlayan tim, Türk askerinin konuşlanacağı 14 ayrı gözlem noktasını tespit etmeye çalışıyor.

İdlib'e ve özellikle de terör örgütü PYD/PKK hakimiyetindeki Afrin'e hakim tepeler işaretleniyor. Türk birliğinin geçiş yapacağı arazi koşullarının askeri intikal için uygunluğuna bakılıyor. Aynı zamanda görev gücünün geçiş güzergahındaki tuzaklamalar da tespit ediliyor.

İdlib'te karadan PKK kontrolündeki Afrin'de havadan anbean izleniyor. Bir insansız hava aracı (İHA) Afrin’i çember içine alan güzergâhta uçuş yaptı.

İHA, Afrin sınırındaki Reyhanlı-Akbez-Kocabeyli-Dölek-Dabık-Marea-Nubl-Darta İzzah- Al Dana bölgelerinde yoğunlaştı.

PYD/PKK'nın hareketliliğini izleyen İHA, terör örgütünün İdlib’in yanı sıra Azez bölgesine yönelik bir saldırı hazırlığı yapıp yapmadığını anlamak için de bilgiler topladı.

Keşif timi çalışmalarını tamamladıktan sonra görev gücünün intikali başlayacak. Türk askeri İdlib bölgesinin batısından giriş yaparak keşif timinin belirlediği noktalara yerleşecek.

Keşif çalışmaları sürerken Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO'nun 20 kilometrelik bir alana yerleştiği ve 7 köyde kontrol sağladığı iddia edildi. Alınan köylerde 30'dan fazla kontrol noktası oluşturulduğu da belirtiliyor.

Öte yandan Hatay-Reyhanlı hattına askeri sevkıyat da sürüyor. Türkiye’nin farklı bölgelerinden zırhlı ve paletli araçlar ile Fırtına obüsleri sınıra kaydırıldı. Sınır hattına, askeri ihtiyaçlara için özel bölümlere sahip karakollara yerleştirilmek üzere konteynerler de gönderildi.

ulusal.com.tr

FETÖ işbirlikçilerine gözaltı Gündem Emrah Serbes'in yaptığı kazada yeni gelişme Gündem Etikette yeni dönem! Artık meyve ve sebzelerde... Gündem Gaziantep'te polis operasyonunda çatışma çıktı: 1 yaralı Gündem